A telefonok felé menekül a vergődő Sony

Vágólapra másolva!
Az erős jen is kibabrált az egykor szebb napokat élő Sonyval, amely a várakozásokat messze felülmúló veszteségről számolt be. A cég az okostelefonok és táblagépek felé fordulna inkább.
Vágólapra másolva!

Növekvő veszteségről számolt be a Sony az első pénzügyi negyedévében, amivel a piaci várakozásokat messze alulmúlták - írta a Wall Street Journal. Az elektronikai gyártó 24,64 milliárd jen veszteséget termelt a június végéig tartó negyedévében, ez körülbelül 72 milliárd forintnak felel meg. Az egy évvel korábbi veszteség még csak 15,5 milliárd jen (45,3 milliárd forint) volt.

A Reuters által megkérdezett elemzők átlagosan 1,23 milliárdos (3,6 milliárd forint) veszteséget vártak, vagyis a tényleges eredmény sokkal rosszabb lett a vártnál. A WSJ szerint a rossz eredmény az erős jennek, a házi szórakoztató-elektronikai termékek eladásainak gyengeségének és az átszervezés költségeinek tudható be.

Az egykor szebb napokat élő Sony négy éve visszaesésben van, főleg a televíziók piacán bukott nagyot a gyártó. Az áprilisban kinevezett új vezérigazgató az okostelefonokra és táblagépekre koncentrálna a jövőben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!