A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:00TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Nagyot suhintottak tegnap este az olajon

Vágólapra másolva!
Kedd esti megroggyanás után sem tért magához az olaj árfolyama, ráadásul tegnap újra gyenge napja volt a WTI-nek, 3,5 százalékot zuhant. A nyomás ma reggel sem enyhül, már 1 százalékos mínuszban kereskednek az instrumentummal, pedig a dollár még nem is kezdett el erősödni.
Vágólapra másolva!

A készletadatok sem segítették az olajat

A hét elején több befektetőnek és spekulánsnak feltűnt az olaj hirtelen elgyengülése, melyet számtalan módon próbálnak magyarázni az elemzők. A WTI olaj azóta sem találja a helyét, tegnap 3,5 százalékot zuhant, amiben a pozitív amerikai olajkészlet-adatok is szerepet játszottak.

A nap elején sem volt erős az instrumentum, de a mínuszok tovább híztak, mivel a heti adatok alapján az olajkészletek 8,5 millió hordóval emelkedtek az előző heti 1,994 millió hordó növekedés után, miközben csak 1 millió hordós bővülést prognosztizáltak, elsősorban a Mexikói-öbölnél lévő tartalékok nőttek, melyet támogatott az import emelkedése is. A hónap elején az Isaac hurrikán miatt lecsökkent az import mennyisége.

A finomítók kihasználtsága az előző héthez képest 4,2 százalékot emelkedett, így 88,9 százalékra hízott a mutató. Az előző heti 1,4 százalékos zsugorodás után az elemzők 1 százalékos bővülésre számítottak.

Az olajkészletek bővülésével ellentétben az üzemanyag készletek 1,41 millió hordóval 196,31 millió hordóra zuhantak, holott a szakértők 1,2 millió hordós expanziót jósoltak. A teljes üzemanyagkészlet 2008 októbere óta a legalacsonyabb szinten van az USA-ban, ami miatt könnyen előfordulhat, hogy a töltőállomásoknál nem tud jelentős mértékben esni az üzemanyag ára.

A készletadatok után az olaj még nagyjából 1-1,5 százalékot esett úgy, hogy a dollár komolyabb erősödést nem mutatott a főbb devizákkal szemben. Ha technikai elemzés alapján erősödésbe kezdene a dollár, az további nyomást helyezhetne az olajra.

WTI olaj (napi grafikon)

WTI

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!