Esik a gyenge gyorsjelentés után a H&M

Vágólapra másolva!
Az elemzői konszenzusnál gyengébb negyedéves számokkal állt ma reggel elő a Hennes & Mauritz ruhaipari cég. A svéd parketten nagyjából 4 százalékos mínuszban kereskednek a részvénnyel.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg által megkérdezett elemzők 4,05 milliárd svéd koronás harmadik negyedéves profitra számítottak a H&M-től, de a vállalat csupán 3,62 milliárd svéd koronás nettó eredményt tudott felmutatni. A vállalat árbevétele nem okozott meglepetést, 28,8 milliád svéd koronára emelkedett, ezzel túlszárnyalta az előző év harmadik pénzügyi negyedévét nagyjából 7 százalékkal.

A H&M bruttó fedezete az elemzői becslésben szereplő 59 százalék helyett csupán 58,2 százalék lett, ráadásul éves szinten is csökkenést lehet látni. A tavalyi év azonos időszakában 58,6 százalék volt a bruttó margin.

A társaság vezérigazgatója a gyenge negyedéves számokat a negatív devizapiaci mozgásokkal, a kihívásokkal teli makrogazdasági környezettel és az időjárással magyarázta. A ruhagyártó ettől függetlenül tovább szeretné növelni piaci részesedését.

A vállalat korábbi terveivel ellentétben nem 275, hanem 300 új üzlet nyitását tervezi a 2012-es pénzügyi évben - közölte a menedzsment. Az online amerikai értékesítés 2013 nyarán indulhat meg, melyet már másodjára halaszt el a cég.

Hennes & Mauritz (napi grafikon)

H&M napi grafikon

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről