A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

22 millió forint adót csalt el egy dunántúli kiadó

Vágólapra másolva!
Jogtalanul alkalmazta a kedvezményes áfakulcsot, és hamis útnyilvántartásokat számolt el a Dunántúl egyik nagy lapkiadója. Az adóhatóság fényt derített a 22 és fél millió forintos kárt jelentő csalásra, és vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást.
Vágólapra másolva!

Több mint 22 és fél millió forintos kárt okozott a Dunántúl egyik legnagyobb lapkiadója azzal, hogy jogtalan adókedvezménnyel és szabálytalan bérkifizetéssel próbálta csökkenteni a kiadásait - közölte kedden reggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A nyugati országrész lapkiadó és terjesztő hálózatát üzemeltető gazdasági társaság korábban sorra nyerte a településekről hírt adó heti lapok szerkesztésére, kiadására, terjesztésére valamint nyomdai szolgáltatásokra a helyi önkormányzatok által kiírt pályázatokat. A riválisoknál jobb árajánlatokat szabálytalan adózással érte el a cég. A kiadó az önkormányzatoknak az elvégzett munkát termékértékesítésként számlázta és ezzel jogtalanul alkalmazta az öt százalékos kedvezményes adókulcsot. A csalás miatt összesen 14 millió forint áfabevételtől esett el az állam.

A revizorok a kiadó ellenőrzésekor kiderítették azt is, hogy több mint 8,5 millió forint közterhet spórolt meg a cég azzal, hogy alkalmazottai bérének egy részét hamis útnyilvántartásokkal megalapozott útiköltségként fizette ki. A NAV a nyomozás lezárása után vádemelést javasolt a veszprémi ügyészségnek. A kár enyhítéseként az ügyvezető vagyonából több mint hétmillió forintot zároltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!