A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megszédült a kiskereskedelmi óriás

Vágólapra másolva!
Felemás negyedévről számolt be a világ legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca, a Wal-Mart. Az egy részvényre jutó profit némileg magasabb lett, mint amire az elemzők számítottak, de az árbevétel elmaradt a prognózisoktól. A negyedik negyedéves profit pedig alacsonyabb lehet a szakértők várakozásától. 3 százalékos mínuszban nyithat a papír.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca, a Wal-Mart ma, amerikai piacnyitás előtt számolt be negyedéves teljesítményéről. A társaság éves alapon 3,4 százalékkal tudta növelni árbevételét, míg egy részvényre jutó profitját 11 százalékkal. A vállalat beszámolója árbevétel soron ugyanakkor elmaradt a Bloomberg által gyűjtött konszenzustól.

A legalább egy éve nyitva lévő üzleteik forgalma sem sikerült túl erősre, a harmadik negyedévben az amerikai boltok értékesítése 1,5 százalékot tudott csak növekedni, holott a piacon 2 százalékot vártak.

Wal-Mart

A közel 240 milliárd dollár kapitalizációval rendelkező vállalat menedzsmentje frissítette a negyedik negyedévre vonatkozó várakozásait, aminek első ránézésre a piac nem örül. A cég 1,53-1,58 dolláros egy részvényre jutó profitot érhet el, ami picivel elmarad az 1,59 dolláros Bloomberg konszenzustól.

Az egész éves EPS várakozást is frissítette a Wal-Mart. Augusztusban még 4,83-4,93 dolláros EPS-t jósolt a menedzsment, most viszont csak az alsó sávot emelték meg mintegy 5 centtel, ami így 4,88-4,93 dollár körül alakulhat. A piacon ugyanakkor 4,94 dollárra számítottak. 3 százalékos mínuszban nyithat a részvény.

Wal-Mart (NYSE)

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!