A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Összeolvadna a Lufthansa és a Turkish Airlines

Vágólapra másolva!
A Deutsche Lufthansa és a Turkish Airlines összeolvadásáról szóló hírek keringenek a török sajtóban, mindenesetre a két ország vezetői is a szorosabb együttműködést sürgetik a légitársaságok között. Közösen működtetett járatok létrehozása a legvalószínűbb első lépésként.
Vágólapra másolva!

Piaci pletykák szerint a német Lufthansa és a Turkish Airlinest üzemeltető Turk Hava Yollari vállalat összeolvadhat a közeljövőben, adta hírül a török média. Mindkét légitársaság a Star Alliance légi szövetség tagja.

Az Anatolia török hírügynökségben megjelent információk szerint Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök szívesen venné egy szorosabb együttműködés kialakítását a két társaság között. Németországi látogatásán arról beszélt Angela Merkellel, hogy stratégailag fontosnak tartja a cégek közti kapcsolat szorosabbra fűzését, melyet német kolléganője is helyeselt.

Stephen Furlong dublini elemző szerint az összeolvadás helyett sokkal nagyobb valószínűsége van annak, hogy a két légitársaság közösen üzemeltetett járatokat alakítson ki, ezzel hasznot húzva a másik légiflottájából. A Turkish Airlines nemrégiben jelentette be 20 darab 777-300ER típusú széles fedélzetű Boing repülőgép megvásárlását, hogy kibővítse európai és ázsiai légi utasszállító hálózatát.

Az erős verseny együttműködésre ösztönzi a versenytársakat. Európa legnagyobb légi utasszállítója az Air France-KLM az Etihad Airways-zel működtet közös járatokat, míg a Qatar Airways az International Consolidated Airlines Group SA (IAG) társasággal lépett szövetségre. Utóbbi a British Airways és az Iberia egyesüléséből alakult ki még ez év januárjában.

Az Európában második legnagyobb Lufthansa jellemzően eddig kisebb légitársaságok felvásárlására összpontosított, mint például a Swiss International Airlines vagy az Austrian Airlines, illetve részesedést vásárolt a Brussels Airlinesban és a JetBlue Airways amerikai fapados légitársaságokban.

A Turk Hava Yollari részvényárfolyama ma már közel 4 százalékos pluszban van, és a Lufthansa kurzusa is felfelé tart.

Turk Hava Yollari (Istanbul SE)

Deutsche Lufthansa (Xetra)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!