Vágólapra másolva!
Egyre markánsabb jelei mutatkoznak a fordulatnak a Yahoo eredményeiben, a cég három év után először tudta növelni tavaly az éves bevételét, és a negyedik negyedévben is várt felett teljesített.
Vágólapra másolva!

2008 óta először nőtt a Yahoo éves árbevétele, ráadásul a negyedik negyedévben az elemzői várakozásokat is sikerült felülmúlni mind bevételek, mind egy részvényre jutó nyereség terén - derült ki a Yahoo tegnap este közzétett negyedéves gyorsjelentéséből.

A társaság a partneroldalaknak nyújtott jutalékokat nem számítva 1,22 milliárd dolláros árbevételt ért el, miközben az elemzők 1,21 milliárd dollárra számítottak, de a teljes bevételek terén is sikerült túlszárnyalni a konszenzust és hajszálnyival az egy évvel ezelőtti szintet is. Az egy részvényre jutó eredmény bizonyos tételek nélkül 32 cent volt a negyedévben, szemben az elemzők által várt 28 centtel.

A menedzsment előrejelzése ezzel együtt gyengébb lett, mint az elemzők várták, az aktuális negyedévben a cég 1,07-1,1 milliárd dolláros bevételre számít a forgalomszerzés költségei nélkül.

A részvény 3,2 százalékos emelkedést mutatott a zárás utáni kereskedésben az eredményekre.

Yahoo (Nasdaq)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!