A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Goldman: most vegyél Citi-részvényt

Vágólapra másolva!
Meggyőződéses vételre, azaz a legvonzóbb papírok listájára tette a Citigroup részvényeit a Goldman Sachs. Az elemzőház szerint jó hatással lehet az óriásbank profitabilitására a folyamatban lévő átstrukturálás.
Vágólapra másolva!

Meggyőződéses vételre ajánlja a Goldman Sachs a Citigroup papírjait, a JP Morgan részvényeire szóló ajánlásán azonban vágott az elemzőház. Az eddigi meggyőződéses vételről ugyanis csupán vételi ajánlást fogalmazott meg a bankpapírra.

A Citivel kapcsolatos módosítását a Goldman azzal indokolja, hogy 2013-ban az átstrukturálási folyamatok révén, növekedésbe foghat a bank profitabilitása. A lefele történő módosítás ellenére a JP Morgan papírjai is vételen vannak az elemzőknél, ugyanis alapvetően optimista a Goldman az amerikai bankpapírokat illetően. Jelentős EPS-növekedési potenciált ebben a szektorban látják a szakértők.

Citigroup (NYSE)

Az elemzésből kiderül, az alacsony kamatkörnyezetből eredő bevételkiesést csakis csökkentett finanszírozási költségekkel tudja orvosolni a bankszektor, az átstrukturálás ezért lehet jó hatással a Citi nyereséges működésére. Erre az új CEO, Michael Corbat is garanciát jelenthet. A Goldman Sachs szerint a papír félreárazott, és az új vezetővel valamint a működési reformokkal még idén 49 dollárra emelkedhet a Citigroup kurzusa.

A felminősítés hatására a Citi árfolyama 2011 óta a legmagasabb szintekre ugrott, a JP Morgan & Chase kurzusát viszont nem mozgatta meg igazán a bejelentés.

JP Morgan & Chase (NYSE)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!