Kockázatos kanadai kalandon az óriás üzletlánc

Vágólapra másolva!
Közel 3 százalékot esett a Target árfolyama, miután a cég közzétette negyedik negyedéves jelentését. Az eredmények ugyan meghaladták az elemzői várakozásokat, de a befektetők aggódnak, hogy a társaság tudja-e teljesíteni terveit a kanadai piacon való terjeszkedéssel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Jelentősen csökken a Target részvényárfolyama miután az amerikai diszkont kiskereskedő lánc közzétette negyedik negyedéves jelentését, amelyben ugyan mind eredmény alapon, mind pedig árbevétel szinten jobb számokat publikált az elemzők által vártnál, de a befektetők mégis aggódnak a társaság jövőbeni teljesítményével kapcsolatban.

A cég 961 millió dollár nettó profitot ért el, 20 millió dollárral kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában. Ha eltekintünk a kanadai beruházásokhoz kapcsolódó költségektől a társaság EPS-e 1,65 dollár lett, az egy évvel ezelőtti 1,43 dollárhoz viszonyítva, míg az árbevétel 7 százalékkal növekedett.

A beszámoló megjelenését követően a társaság részvényei eleinte emelkedni tudtak a piacnyitás előtt, azóta viszont nagy esésbe kezdett a papír, mert a befektetők aggódni kezdtek , vajon a Target képes lesz-e teljesíteni terveit a Kanadában indított nagyméretű beruházásai kapcsán. A diszkont kiskereskedő idén tervezi megnyitni első üzletét Kanadában, melyek számát a későbbiekben 124-re emelné.

A november és a december is kemény hónap volt a Target számára, de januárban szépen teljesítettek, így az eredménysoron viszonylag a várakozásoknak megfelelően alakultak a számok, nyilatkozta Patrick McKeever az MKM Partners részvényelemzője.

Gregg Steinhafel a Target elnök-vezérigazgatója közleményben közölte, hogy a cég elégedett a negyedik negyedéves eredményeivel különösen, ha számításba vesszük az emelkedő reklámköltségeket és a gyengébb vásárlói aktivitást.

A 2013-as pénzügyi évre a vállalat 4,85-5,05 dolláros módosított EPS sávot vár, ami magasabb a Reuters elemzői konszenzusa által valószínűsített 4,83 dollárnál. Ugyanígy az aktuális negyedévre is nagyobb a vállalat EPS-célja az elemzők által vártnál.

A Target árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!