A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Csak óvatosan, korrekció jöhet a piacokon!

Vágólapra másolva!
Korrekcióra készülhetünk a feltörekvő piacokon a JPMorgan elemzője szerint. Az érintett régiókban számos potenciális problémaforrás található és ezek felszínre kerülése csak idő kérdése. Az MSCI feltörekvő piaci index már le is nullázta idei évben elért növekedését a tegnapi FED bejelentést követően.
Vágólapra másolva!

Korrekció várható a feltörekvő piacok részvényeinek árfolyamában, véli Adrian Mowat, a JPMorgan elemzője. Az elemző szerint mind a fundamentumok, mind a technikai indikátorok gyengülnek, vagyis célszerű lehet védekezni a potenciális veszteségek ellen, akár opciókon keresztül vagy más módon. (A kockázat kezelésének számos módja közül a legkézenfekvőbb az elszenvedhető veszteségeket korlátozó stop-loss megbízások használata.)

Mowat külön kiemelte, hogy számos tényező lehet, ami visszafordíthatja az idén kialakult kedvező trendet. Ilyen lehet többek között a kínai kormány monetáris élénkítésének korlátozása, a dél-koreai exportőrök gyengélkedése, valamint a dél-afrikai részvények gyengélkedése a bányászattal kapcsolatos problémák miatt. Ahogy tegnapi elemzésünkben is rámutattunk, ezek nem kizárólag a fejlődő piacokat érintik, a kínai monetáris szigorítás közvetve az amerikai és európai piacokon kibontakozó korrekcióhoz is hozzájárulhatnak.

Adrian Mowat úgy véli, a befektetőknek inkább török, mexikói, indonéziai, perui cégekbe kellene fektetniük, ahol a növekedés továbbra is nagy lehet. Az MSCI indexen belül ezen országok viszont relatíve alacsony súllyal szerepelnek, így a pozitív eredmények kevésbé tudják ellensúlyozni a többi országban szereplő részvények gyengélkedéseit.

Forrás: [origo]

A JP Morgan jövőképe ellentmond a Bank of America elemzéseinek, akik további részvényvásárlásokat javasolnak az érintett régiókban. Szintén pozitívak a Bloomberg várakozásai, az elemzői konszenzus szerint a brazil, orosz, indiai és kínai piacokon megközelítőleg 13 százalékos árfolyam emelkedés várható az elkövetkező 12 hónapban.

Az MSCI feltörekvő piaci index elhanyagolható teljesítményt nyújtott eddig az idei évben, most pedig szinte teljesen visszaesett az év eleji záró szintjére. A FED által tegnap este közzétett előző ülésről szóló jegyzőkönyv ezzel együtt nem kímélte a fejlett piacok indexeit sem, a S&P 500 és a Nasdaq 100 például több mint 1 százalékot esett, illetve a főbb európai indexek is tartósan 1 százalékot meghaladó mínuszban tartózkodtak.

Az MSCI feltörekvő piaci index

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!