A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Megtáltosodott a forint

Vágólapra másolva!
Nagy meglepetéssel várja vissza a forint az ebédidejüket töltő kereskedőket, a déli órákban ugyanis valósággal megtáltosodott a fizetőeszköz árfolyama. Nem kell persze rögtön tíz forintos mozgásokra gondolni, bár a mindössze pár perc alatt összehozott másfél forintos erősödést sem szabad lebecsülni. A további nagy vitézkedés viszont már nem lesz ennyire egyszerű.
Vágólapra másolva!

A jóllakott devizapiaci kereskedők az asztalhoz ülve találják majd a mai napi desszertet, legalábbis feltételezve azt, hogy a forint erősödésére játszottak. Nem sokkal a déli órák előtt ugyanis egy erősödési hullám bontakozott ki, ami annyit tesz, hogy míg délelőtt több mint 297 forintot kellett adni egy euróért a bankközi piacon, addig mostanra már "csak" 295,5 forintot.

Forrás: Origo

Látványos és gyors erősödés mutatkozott, aminek a konkrét okait csak találgatni lehet. Segíthetett a kedvező nemzetközi hangulat, vagy hogy a várt csökkenés helyett nőtt az eurózóna ipari termelése, de persze egyszerűen csak pár nagyobb megbízás is a jelenség hátterében állhat, melyek 1-2 forintot könnyedén tudnak lökni az árfolyamon. Ez már csak azért is játszhat szerepet a mozgásban, mert közben a lengyel zloty vagy a cseh korona egyáltalán nem bokrosodott meg.

Részben persze talán azért is, mert a forintot június elején jobban elintézték, a gyengülés után pedig nagyobb korrekció jár ki neki. Az út azonban csak most lesz majd igazán göröngyös, hiszen már az 50 napos, sok szereplő által figyelt mozgóátlaghoz érkezett az árfolyam. Ha ezt is legyűrjük, akkor ez egy emlékezetesebb desszert lehet a szokásosnál.

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!