A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Vérengzés a japán tőzsdén

Vágólapra másolva!
Megint a japán piacról szólt a mai kereskedés, a Nikkei index ugyanis 6,3 százalékos mínuszban zárta a mai napon, így az elmúlt három hétben már több mint 20 százalékot veszített értékéből. A jen is tovább folytatta erősödését a dollárral szemben, már 94-nél járnak a jegyzések. Közben az amerikai piacok nem teljesítettek jól tegnap, 1 százalék körüli eséseket értek el a vezető indexek.
Vágólapra másolva!

Vérengzés a japán piacon

Ismét nagy mínuszban vannak az ázsiai piacok, a japán Nikkei 6,4 százalékkal zuhant, ami jen nagy erősödésével is magyarázható a dollárral szemben. Az esés hátterében továbbá az is álllhat, hogy a japán jegybank nem jelentett be újabb lazítási intézkedéseket, valamint a Fed eszközvásárlási programja körül is folyamatosan növekszik a bizonytalanság. Mivel a Nikkei főleg a japán jegybank által bejelentett stimulusra szárnyalt az utóbbi időkben, így a további élénkítő lépések hiánya okozhatja most a nagyobb, három hét alatt közel 20 százalékos korrekciót.

A Nikkei értéke

Forrás: Origo

Az USDJPY árfolyama

Forrás: Origo

Ma kinyitottak a kínai piacok a háromnapos ünnepet követően, és 3 százalékot meghaladó mínuszban jár a Shanghai Composite, de a többi kína index is hasonló mértékű zakóra képes.

Forrás: Origo

1100 fővel bővült az ausztrál foglalkoztatottak száma májusban, ami az elemzői várakozásokban szereplő 10 ezer fős csökkenéshez képest lényegesen jobb adatnak számít.

Kisebb növekedés jöhet a Világbank szerint

2,4 százalék helyett csak 2,2 százalékkal bővülhet majd a Világbank szerint a világgazdaság a tavalyi 2,3 százalékos növekedést követően. A szervezet főként a kínai növekedés lassulásával és az eurózóna vártnál nagyobb recessziójával magyarázza döntését.

0,8-1 százalék körüli mínuszok jöttek össze a tegnapi kereskedés során, mivel folyamatos csökkenést lehetett látni egész nap. A Dow Jones index 2013 leghosszabb eső szériáját érte el.

Forrás: Origo

Mind a tíz S&P 500 szektor mínuszban zárta a tegnapi kereskedést, leginkább a ciklikus fogyasztási javakat gyártó vállalatok papírjai szenvedtek, az árfolyamuk átlagosan ugyanis 1,1 százalékkal esett.

Forrás: Origo

2011 októbere óta a legmagasabb hozam mellett adott el 10 éves kötvényeket az USA, ráadásul az érdeklődés augusztus óta a legalacsonyabb szintre esett vissza. 2,21 százalékos hozam mellett találtak gazdára a kötvények.

A Clearwire menedzsmentje azt javasolja a részvényeseknek, hogy a Dish Network papíronkénti 4,4 dolláros felvásárlási ajánlatát fogadják el és ne a Sprint Nextelét. A részvényeseknek július 2-ig van idejük eldönteni, hogy eladják-e papírjaikat.

Soha nem látott mértékben nőtt 2012-ben USA napi olajkitermelése a BP tegnap megjelent legfrissebb statisztikai adatbázisa szerint. A palaolaj előretörése miatt napi 1 millió hordós növekedést értek el kitermelés szintjén az USA-ban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!