Repedezik a gát a forint piacán

Vágólapra másolva!
Gyengén indult a nap a forint számára, 299,8 közelében jár a forint az euróval szemben és egyre közelebb jár a már a lélektani szintnek titulált 300 áttöréséhez. Nem sokkal az aktív kereskedés megkezdése után 300 forint fölé emelkedett az euró-forint árfolyam.A déli órákban is a 300-as szint fölött tartózkodik a forint az euróval szemben, időszakosan ugyan visszatért a 300 alá a forint, de ez nem tartott sokáig. A régióban az egyik leggyengébben teljesítő fizetőeszköz a forint.Kora délután irányt váltott a forint és sikerült visszamászni 300 alá, de még mindig gyengült összességében az euróval szemben a forint a nap során.Késő délután is többnyire a 300-as szint alatt mozgott a forint az euróval szemben. Ugyan az amerikai makrogazdasági adatok megjelenése után 300 fölé ugrott az árfolyam, de nem maradt ott tartósan. Egyelőre hatalmas csatát vív a forint a lélektani szinttel.
Vágólapra másolva!

16:30 - Óriási a csata

A kora délután megjelenő amerikai makrogazdasági adatokat követően a forint 300 fölé ugrott, majd onnan nagy sebességgel visszaesett a kritikusnak vélt szint alá a hazai fizetőeszköz az euróval szemben. Egyelőre napon belül is óriási csata látható. Az esti Fed ülés mindenképpen meghatározó lehet a hangulat szempontjából, az pedig a forint rövid távú jövőjére is hathat.

EURHUF napon belüli grafikon

forrás: Investor.hu

Az elmúlt pár hónap során próbálkozott a forint a 300-as szint áttörésével, de több napig csak április közepén tudott a szint fölött maradni. Az utána bemutatott kísérleteket követően viszont csak időleges volt gyengülés.

EURHUF napi grafikon

forrás: Investor.hu

13:58 - Irányt váltott a forint

Visszaerősödött a 300-as szint alá a forint az euróval szemben és egyre közelebb jár az előző napi záróárához a hazai fizetőeszköz. A 300-as szint fölött egyelőre nem töltött túl sokat időt az euró-forint. A kora délutáni amerikai makrogazdasági adatok viszont meghatározhatják a nap hátra lévő részében a forint irányát is.

EURHUF napon belüli grafikon

Forrás: Origo

12:19 - A 300-nál szambázik a forint

Nem sikerült a nap elején bemutatott gyengülését a forintnak ledolgoznia, továbbra is 300 fölött tartózkodik az euró ellenében a forint. A dollár-forint árfolyam 226,3 körül, míg a svájci frank-forint predi 243,8-nál mocorog.

A régiós devizákat tekintve a leggyengébb teljesítményt nyújta a forint, mely szinte egész nap ezt a szerepkört töltötte be. A cseh korona kivételével a reggól óta gyengülés látható a régióban.

forrás: Investor.hu

Ma találkozott egymással a Bankszövetség és a nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály a devizahitelesek megsegítésével kapcsolatban. A megbeszélések a jövőben is folytatódni fognak és törekszenek arra, hogy reális időn belül megoldás szülessen.

9:38 - Átütötte a 300-at az euró-forint

Az aktív, likvidebbnek számító kereskedés megindulása után nem sokkal folytatta tovább a forint a gyengülését. Az EURHUF át is lépett a 300-as szinten.

EURHUF grafikon

Forrás: Origo

Meghatározó lehet a mai nap a piacok számára - így a forint szempontjából is, hiszen a Fed kamatdöntő ülést tart, ahol a kötvényvásárlások további sorsáról is lehet szó. De érkezik ma amerikai GDP adat és amerikai foglalkoztatottsági (ADP) adat is, mindkettő tartogathat izgalmakat.

9:24 - Közelít a 300-hoz a forint

Már csak egy vastagabb hajszál választja el a forintot attól, hogy a 300-as szinteket elérje a hazai fizetőeszköz. Napok óta tart a forint gyengülése az euró ellenében. Kérdéses, hogy most átlép-e az akadályon.

Ma Balog Ádám, az MNB alelnöke a Kossuth Rádiónak elmondta, hogy ha sikeres lesz a Magyar Nemzeti Bank hitelezési programja, akkor megvan a lehetőségük arra, hogy meghosszabbítsák azt. A program eredményét augusztus végére, szeptember elejére várják az MNB-nél.

EURHUF napon belüli grafikon

forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről