A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Részvényben a jövő a Goldman szerint

Vágólapra másolva!
Bár tegnap sikerült történelmi csúcson zárnia az S&P 500-nak, David Kostin, a Goldman Sachs elemzője szerint még távolról sincs vége a részvénypiaci ralinak, ezért a befektetők jobban járnak, ha inkább részvényeket vesznek, a kötvényeiket pedig elkezdik kiszórni a portfóliójukból. Kostin szerint még idén 1750 pontig is elér az S&P 500, főként olyan részvényeket kell tehát vásárolni, amelyek árfolyamán egyből látszódnak a javuló makrogazdasági környezet hatásai.
Vágólapra másolva!

Menetelhetnek a részvénypiacok

Tartós emelkedés előtt állnak a részvénypiacok, véli David Kostin, a Goldman Sachs vezető részvényelemzője. Az szakértő szerint annak ellenére, hogy az év első felében 16-18 százalékkal emelkedtek a fő amerikai indexek, további menetelés várható, év végére pedig az 1750 pontot is elérheti az 500 amerikai vállalat teljesítményét tömörítő S&P 500.

A további 6 százalékos emelkedés mögött a javuló makrogazdasági környezetet jelöli meg fő hajtóerőként Kostin, ami viszont idővel a kamatok emelkedéséhez vezethet az elemző szerint. Az általános kamatszint emelkedés viszont a kötvénypiacra gyakorolhat negatív hatást, ahogy az is, ha a Fed végül leállítja a pénzpumpát. Kostin szerint tehát érdemes lehet átsúlyozni a befektetőknek a kötvények felől a részvények felé.

Mibe érdemes fektetni a Goldman szerint?

Elsősorban a nagy osztalékfizető részvények, és a kedvező hozam-kockázat aránnyal rendelkező papírok lehetnek a nagy nyertesek Kostin szerint a következő években. Az elemző arra is kitért, hogy az erősödő gazdaságból rövidtávon főként a pénzügyi és ipari cégek, valamint a ciklikus fogyasztási javakat gyártó vállalatok profitálhatnak, így e társaságok részvényei is jól szerepelhetnek. Kostin szerint viszont az egészségügyi cégek kevésbé lehetnek nyerő választás a következő 1-2 évben.

Kostin úgy véli, hogy a kötvényeket leginkább az osztalékfizető papírokkal tudják helyettesíteni a befektetők a portfóliójukban, amennyiben azok árfolyamának ingadozása nem volt túl magas az utóbbi hónapokban. Ezzel kvázi hasonlóan viselkednének, mint a kötvények, ám utóbbi árfolyamára már jelentős negatív hatást gyakorolna az nemzetközi piacokon látott hozamemelkedés.

Végezetül érdemes lehet a szakértő szerint a hozam-kockázat arányt is folyamatosan figyelni a részvények esetében, hiszen ezzel remek befektetéseket lehet találni. A Goldman külön felhívja a figyelmet az eBay, Qualcomm, Allstate, valamint a Wyndham Hotels papírjaira is, ami ezeknek a kritériumoknak kiválóan megfelelnek.

Az S&P 500 értéke

Forrrás: Investor.hu

Összességében elmondható, hogy a Goldman Sachs további emelkedés vár az amerikai részvénypiacról, így véleményünk szerint a befektetők akkor járnak jól, ha növelik az amerikai részvények arányát a portfóliójukban. Amit pedig érdemes lehet eladni, azok a kötvények, véli Kostin, hiszen a hozamemelkedés hatására folyamatos árfolyamcsökkenést szenvednek majd el a kötvények.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!