A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Brutális Frankeinsteinnel támad a Nokia

Vágólapra másolva!
Brutális fényképezőgépet szerelt a legújabb telefonjába a Nokia, a Lumia 1020-asok ugyanis 41 megapixeles kamerával kerülnek a boltokba. A fogadtatás egyelőre meglehetősen kétes, hiszen a 41 megapixel talán már túlzó is lehet egy átlagos felhasználó számára. A közel 700 dolláros ár pedig feltehetően nem a fejlődő piacok vásárlóit célozná meg, tehát a komoly részesedés elérése kérdésesnek tűnik.
Vágólapra másolva!

Záporoznak a friss hírek a Nokia felől az utóbbi hetekben, hol a felvásárlási pletykák kereszttüzében áll a cég, hol pedig ők maguk jelentik be, hogy komplett üzletágakat vesznek. A héten azonban ettől némileg eltérő bejelentéssel, nevezetesen egy új telefonnal állt elő a finn cég. Ahogyan aztán már korábban kiszivárgott fotók alapján is lehetett látni, az új, Lumia 1020-as okostelefon nem kispályás, hiszen 41 megapixeles kamerával érkezett.

41 megapixeles kamera! Na és?

Befektetői szempontból a legérdekesebb talán az, hogy az új okostelefon hogyan tud majd versenyezni az Apple és a Google termékeivel. Ahogyan a BlackBerry folyamatosan veszít piaci részesedéséből, addig a Nokia és a Microsoft egyre inkább teret nyernek, ezért a piacon fokozott figyelem övezi a készülékeiket.

Annyi biztos, hogy a 41 megapixeles kamerával abszolút a legjobb kamerás szolgáltatást nyújtja a Lumia 1020, hiszen a Samsung Galaxy S4 12, míg az iPhone 5 8 megapixeles kamerával rendelkezik. Nagy kérdés viszont, hogy az átlagos fogyasztó számára mennyire menő ez a tulajdonság, hiszen a közösségi média alkalmazásait a 13, vagy 8 megapixeles kamerákkal is tökéletesen lehet használni.

Külsőre a telefon szintén nem tűnik a legesztétikusabbnak. A sárga szín talán sokak számára nem jelent problémát, de a telefon hátulján lévő hatalmas kamera már okozhat kényelmi gondokat. A felhasználók számára pedig az előbb felsorolt tulajdonságok fontosak lehetnek, elképzelhető, hogy a Lumia 1020-asok piaci fogadtatása végül nem hozza a várakozásokat.

Hol van a fókusz?

Bár a Lumia 1020-as remek tulajdonságokkal került a piacra, valamelyest arról árulkodik, hogy talán a Nokia sem tudja egyértelműen megtalálni az irányt, amit képviselni szeretne az okostelefon-piacon. Mivel a készülék 2 éves AT&T előfizetéssel 300 dollárba kerül majd, függetlenül pedig 700 dollárt kell fizetni érte, ezért meglehetősen drágának számít, ami a feltörekvő piacokon megakadályozhatja majd a telefon sikerességét. Az okostelefon-piac pedig főleg már csak ebből a régióból tud hatalmas növekedést elérni, ráadásul az amerikai piac, ahol elsőként tervezik a bevezetést, főleg az Apple játszóterének számít, hiszen közel 40 százalékát birtokolja.

Forrás: Investor.hu

A Lumia termékcsalád bővítése ezzel együtt azért mutatja, hogy a Nokia próbálja felvenni a kesztyűt az okostelefon-piacon, a Symbian operációs rendszer "leselejtezése" után is. A Nokia és a Microsoft stratégiai megállapodásának értelmében az 1020-as is Windows operációs rendszerrel kerül majd a boltokba. Az viszont, hogy ebből mennyit sikerül majd eladni, egyelőre a jövő zenéje, amit jól jelez, hogy a befektetők sem estek egyelőre hanyatt a nagy bejelentéstől.

A Nokia árfolyama (Helsinki)

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!