A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kútba eshet az 5 000 milliárd forintos felvásárlás

Vágólapra másolva!
Úgy fest, meghiúsulhat a számítógépgyártó Dell felvásárlása, mivel az ajánlatokat értékelő speciális bizottság nem engedi megváltoztatni a közgyűlésen való szavazást, így pedig vélhetően nem jön össze a kellő támogatás Michael Dell és a Silver Lake számára. A jelenlegi helyzet szerint augusztus másodikán szavaznak majd a tulajdonosok az ügyletről.
Vágólapra másolva!

Egyre több tényező mutat afféle, hogy Michael Dell és a Silver Lake nem tudja megvásárolni a Dell számítógépgyártót és ezáltal a tőzsdéről sem fogják tudni kivezetni.

A legfrissebb hírek szerint a Dell speciális bizottsága - mely a felvásárlási ajánlatokat értékeli - elutasította a Silver Lake és Michael Dell múlt heti kérését, amely szerint csak akkor emelik meg a részvényenkénti 13,65 dolláros ajánlatot 13,75 dollárra, ha megváltoztatják a közgyűlés szavazásának struktúráját.

A bizottság viszont felajánlotta, hogy megváltoztathatják azt a dátumot, amikor tulajdonosnak kellett lennie a Dellben a szavazáshoz. Jelenleg azok tudnak voksolni a közgyűlésen, akik június 3-án tulajdonosok voltak a cégben. Ha ezt megváltoztatnák, akkor azok is szavazhatnának akik az elmúlt szűk két hónapban váltak részvényessé.

A legutóbbi állapot szerint pénteken, augusztus 2-án szavaznak majd a Dell tulajdonosai, hogy elfogadják-e Michael Dell részvényenkénti 13,65 dolláros ajánlatát vagy sem. Már kétszer elhalasztották a voksolást, az alacsony részvétel miatt. A mostani szabályok szerint azok, akik nem szavaznak, a nemek közé sorolják a véleményüket. Amennyiben változnának a szavazási szabályok, akkor tovább nőhetne a részvétel.

A kivásárlási tranzakciót azonban nem támogatja több nagytulajdonos sem, köztük a Southeastern Management és a milliárdos, aktivista befektető, Carl Icahn sem. Ők a héten levelet írtak a Dell speciális bizottságának, hogy a szavazási szabályokon ne változtassanak. Icahn egyébként a héten meglehetősen élesen kritizálta a Michael Dellt, mivel szerinte a cég is többet érne, ha nem az alapító vezetné a számítógépgyártót.

3,5 százalékos mínuszban jár a Dell papírja, amiben a ma megjelent híreknek hatalmas szerepük van. A részvény január közepe óta nem járt ilyen alacsonyan, ekkor derült ki ugyanis a felvásárlási sztori. Előtte pedig 11 dollár körül mozgott az árfolyama.

Dell napi grafikon (Nasdaq)

forrás: Investor.hu


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!