A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Milliárdokat fizethetnek a biztosítók az árvíz miatt

Vágólapra másolva!
Akár a korábbi becslések felére is csökkenhet a biztosítók költsége a nagy dunai árvíz kapcsán, derült ki a Swiss Re legújabb becsléséből. A svájci viszontbiztosító szerint ugyanis csak 3,5-4,5 milliárd eurós költsége lehet a biztosítóknak, ám ez is meghaladja majd a 2002-es árvíz 3,4 milliárd eurós költségeit.
Vágólapra másolva!

Még alig haladt el a nagy dunai árvíz, a károk felmérése természetesen már javában zajlik, több, egymással ellentmondó adat is napvilágot látott az utóbbi időkben. A világ második legnagyobb viszontbiztosítója, a Swiss Re szerint "csupán" 3,5-4,5 milliárd eurós költsége lehet a nagy biztosítóknak, ami jóval elmarad a korábban várt 8 milliárd eurótól. Ezzel együtt a költségek meghaladják majd a 2002-es nagy árvíz során felmerülő 3,4 milliárd eurót.

A többek között Németországot, Csehországot, Szlovákiát és Magyarországot érintő áradáshullámról sokan, sok féleképpen vélekednek, legalábbis a pontos számok tekintetében. A német területeken származó károk 2 milliárd euró közelében alakulhatnak, véli a biztosítókat átfogó GDV, míg a Fitch szerint a költségek 3 milliárd euró körül alakulhatnak majd az országban.

A korábbi nagy sokkot az AIR Worldwide bejelentése okozta, ami csak Németországra 8 milliárd eurós költséget vizionált. Azóta azonban egyre alacsonyabb költségekkel állnak elő a fontosabb szervezetek, amiket az is okozhat, hogy a hatások felmérésénél eltérő tényezőket is számításba vehetnek, mint például a rendszeres üzletmenet megszakításából eredő károkat.

Az viszont tény, hogy a mai bejelentés jót tett a nagy biztosítók árfolyamának, hiszen a Swiss RE árfolyama már 2 százalékos pluszban is járt hétfőn, igaz kedvező volt a hangulat is a piacokon.

A Swiss RE árfolyama (Zürich)

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!