A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Nem nyugodhatnak meg a Magyar Telekom részvényesek

Vágólapra másolva!
Ismét a Magyar Telekomról szóltak a kereskedés elős percei, villámgyorsan 2 százalék feletti mínuszba került a telekompapír. Az OTP viszont tudott erősíteni a nyitás utáni percekben, 1 százalék feletti pluszban jár. A piacokat azonban általánosan már a délutáni amerikai makroadatok foglalkoztatják, így feltehetően kivárás lesz jellemző a befektetők körében a reggeli órákban.
Vágólapra másolva!

Tovább aggódhatnak a Magyar Telekom részvényesei

Az OTP felülteljesítése jellemzi ma a magyar tőzsdét, a gyógyszergyártó egyedüliként tud a pozitív tartományban tartózkodni, 0,9 százalékot emelkedett. A tegnap nap közben nagy pofont kapó Magyar Telekom ma sem kezdett jól, már 303 forintig süllyedt vissza az árfolyam.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

A magyar tőzsde 0,1 százalékos mínuszban áll egyelőre, ezzel a régiós piacok között nem áll túl fényesen, de legalább az európai piacokhoz képest nem mutatkozik jelentős alulteljesítés.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

Várhatóan októberben fejeződik be az Egis hatóanyag-technológiai kutatást és kísérleti fejlesztést erősítő beruházása - írja az MTI. A 4,6 milliárd forintos projektet az Európai Unió és a magyar állam 1,15 milliárd forinttal támogatja.

Az MNB hitelezési programjának sikeressége esetén a jegybank akár meg is hosszabbíthatja a lehetőség igénybe vételét - mondta el a Kossuth Rádióban Balogh János, az MNB alelnöke. A program eredményét augusztus végére, szeptember elejére várják a jegybanknál.

Vészesen közelít a 300-as szint felé a forint árfolyama az euróval szemben, amit a gyengébb nemzetközi hangulat sem segít az erősödésben.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo
Forrás: Origo

Elszabadult a Peugeot

9,3 százalékos emelkedésben jár már a Peugeot árfolyama, miután 65 millió eurós üzemi veszteséget ért el az év első hat hónapja során, ami az előző évi 51 millió euróhoz képest rosszabb, de az elemzői konszenzusban szereplő közel 300 millió euróhoz képest viszont sokkal jobb. Az autógyártó első féléves árbevétele is jobb lett a várttól, de az autó divízió éves szinten 7,5 százalékot zsugorodott. Negatívum ugyanakkor, hogy a nettó adósság tovább nőtt a cégnél. A társaság prognózisa szerint az európai autópiaci idén 5 százalékot csökkenhet, ahogyan az orosz is, míg a kínai 10 százalékot, Latin-Amerika pedig 2 százalékot bővülhet.

52,1 milliárd eurós árbevételt és 3,44 milliárd eurónyi üzemi profitot (várt: 3,07 milliárd euró) ért el a Volkswagen a második negyedév során. A német autógyártó arra számít, hogy jobban teljesít majd mint versenytársai. A cég további költségcsökkentési intézkedéseket is bevezet a következő negyedévekben. Ugyanakkor komoly versenyre és nehéz piaci környezetre számítanak. A gyártó árfolyama reggel 1,8 százalékkal nyitott magasabban.

A piacon ezzel együtt nincs ma jó hangulat, a befektetők feltehetően már a délutáni amerikai makroadatokat várják, a vezető indexek közül a DAX 0,5 százalékos mínuszba csúszott vissza.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

1,76 milliárd eurós nettó profitot ért el a második negyedévben a BNP Paribas, ami némileg túlszárnyalja az 1,62 milliárd eurós elemzői konszenzust. A bank vezetője szerint erős a pénzintézet mérlege és jók likviditási mutatói is. Németországban például 500 fő felvételét tervezik, mivel növelni akarják az országban a jelenlétet. 1,3 százalékos pluszban nyitott a papír.

Az elemzői várakozásokhoz képest árbevétel és profit soron is jobb negyedévet zárt az EADS Az Airbus repülőgépek gyártója megerősítette idei céljait, de az Airbus megrendelések számát felfelé korrigálták. 1000-nél is több gépre érkezhet megrendelés. A társaság átnevezi a céget Airubsra, mivel ez a legismertebb terméke.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!