A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Nincs sok indok az örömre Japánban

Vágólapra másolva!
A japán piac mutatja ma a legnagyobb visszaesést, főleg a japán jennel kapcsolatos események, és az exportőrök vártnál gyengébb teljesítménye miatt. A többi piaccal kapcsolatos fontos hírek között még a Samsung gyorsjelentése számít kiemelkedően fontosnak, aki elvétette az elemzői várakozásokat.Amerikában tegnap viszont kifogástalanul jóra fordult a hangulat, a főbb indexek 0,1-0,7 százalékos pluszban zártak, a Facebook pedig közel 30 százalékot tudott emelkedni. Piaczárás után jelentett a Starbucks, a Zynga, valamint az Amazon is, de pozitív meglepetést csak a kávézólánc tudott felmutatni.
Vágólapra másolva!

Eladói nyomás a japán tőzsdén

0,4 százalékot nőtt a tisztított fogyasztói árindex Japánban éves szinten júniusban, némileg túlteljesítve az elemzői konszenzusban lévő 0,3 százalékos értéket.

3 százalékos mínuszt hozott össze ma reggel a Nikkei, a többi ázsiai piacon viszont nincsenek nagyobb mozgások. A ma reggeli jen erősödés sem segít hangulaton, illetve a Bloomberg szerint az exportőrök nem teljesítenek olyan jól, mint amire a piac számított.

Erősödik viszont a japán jen a dollárral szemben, és a 100-as szinttől valamelyest visszább érkezett az árfolyam, és 98,7-nél alakulnak jelenleg a jegyzések.

Az USDJPY árfolyama

Forrás: Origo

1 százalékos mínuszban jár a Samsung árfolyama, miután mindössze 7,58 ezer milliárd won profitot értek el a második negyedévben, szemben az elemzői várakozásokban szereplő 8,02 ezer milliárd wonnal.

A japán tőzsde teljesít ma a legrosszabbul, a Nikkei 3 százalékos mínuszba csúszott vissza, de a többi ázsiai piacon sincs maradéktalanul jó hangulat, a Shanghai Composite például 0,3 százalékos visszaesést ért el. A dél-koreai KOSPI viszont minimális pluszban zárt.

Forrás: Origo

A Facebook volt tegnap a központban

A nem túl erős nyitás után némileg összekapták magukat az amerikai piacok, 0,1-0,7 százalékos pluszokat lehetett látni záráskor. A Nasdaq kimondottan jó formában volt, főleg az erős Facebook gyorsjelentés alapozta meg a hangulatot.

Forrás: Origo

Az S&P 500 szektorai közül valamennyi jól teljesített tegnap, főleg a nyersanyagkapcsolt vállalkozások, valamint a közművek voltak erősek, 1 százalékos átlagos árfolyamnövekedés miatt.

Forrás: Origo

Közel 30 százalékos pluszban zárt tegnap a Facebook a két nappal korábbi gyorsjelentés miatt. Az elemzők ráadásul frissítették modelljeiket felhúzták céláraikat is. A Bloomberg által gyűjtött konszenzus szerint 36,85 dollár a 12 havi célára a papírnak. Tegnap 34,36 dolláron zárt a részvény, aminél magasabban utoljára a kereskedés első napján zárt a papír.

Üzemi szinten 79 millió dolláros nyereséget ért el a várt 62,9 millió dollárral szemben az Amazon. Negatívumot okozott a várttól elmaradó árbevétel és EPS is, illetve, hogy a következő negyedévben üzemi szinten veszteséges lehet az online kereskedő. 3 százalékot esett piaczárás után a részvény.

5,7 százalékot szökkent piaczárás után a Starbucks, melyben a vártnál jobb negyedéves eredménynek, illetve az éves prognózisoknak is szerepük van. A kávézólánc idén 2,22-2,23 dolláros egy részvényre jutó nyereséget érhet el, miközben korábban 2,12-2,18 dollárt jósolt a menedzsment, a piac pedig 2,18 dollárt várt. Az októberben kezdődő üzleti év során 10-13 százalékos árbevétel növekedéssel számol a menedzsment.

15 százalékot esett piaczárás után a Zynga papírja a negatív kilátások miatt, pedig nap közben 10 százalékos pluszban is járt a részvény. Az előző negyedéves adatok nem lettek rosszak, de kisebb lehet a menedzsment szerint az EBITDA-margin, az árbevétel, továbbá a tisztított egy részvényre jutó veszteség növekedhet.

Bűnösnek találta a Halliburton olajipari beszállítót az amerikai bíróság, mivel bizonyítékokat semmisített meg a 2010-es mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa után, emiatt egyébként a BP-vel perelték is egymást. A Halliburton volt a cement beszállítója az olajfúrótornyon. A társaságot érintő másik hír, hogy 3,3 milliárd dollár értékben vesznek vissza sajátrészvényt egy speciális aukció keretében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!