A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

A pokolba a kocsmaadóval!

Vágólapra másolva!
Kocsmaadó helyett pénzbírságot javasolnak az önkormányzatok, és csak azokat a szórakozóhelyeket sújtanák a büntetéssel, ahol másnap reggel szemétkupacokat találnak.
Vágólapra másolva!

Az augusztus elsején életbe lépett kocsmaadó helyett utólagos pénzbírságot kellene kivetni azon vendéglátó-ipari egységekre, amelyek zavarják a környékbeli lakók éjszakai nyugalmát, illetve másnap reggelre környezetük rendetlenné válik - mondta a Napi Gazdaságnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

A kormányzati oldal által kitalált és jogszabállyá emelt kocsmaadó hivatalos néven felügyeleti díj. Azt az éjszaka is nyitva tartó szórakozóhelyeknek kell megfizetniük, naponta a befogadóképesség alapján fejenként húsz forint. A bevételt kizárólag a szórakozóhelyek okozta károk elhárítására, illetve biztonsági intézkedésekre fordíthatják az önkormányzatok.

Budapesten a hatodik kerületben nagyjából 150-200 szórakozóhelynek kell fizetnie a kocsmaadót. Az ötödik kerületben 250 egységet sújt ez a sarc.

Schmidt Jenő a felügyeleti díj helyett három kategóriába sorolt utólagos szankcióval sújtaná az érintett egységeket, így alkalmanként 100 ezer, majd félmillió, ezt követően egymillió forint bírságot fizetne az a vendéglátó, amelynek környéke szemetessé válik reggelre, a visszaesőktől pedig a működési engedélyt is megvonnák.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke megint mást akar. Szerint az online pénztárgépek által kalkulált forgalom néhány százalékát lehetne kivetni kocsmaadóként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!