Vágólapra másolva!
Minimális elmozdulás látható eddig a budapesti tőzsdén, a hazai nagypapírok eddig nem döntötték el véglegesen melyik irányba induljanak. A forint hirtelen megugrott, az euróval szembeni árfolyam a 298,5-ös szint fölé is szúrt, de onnan már visszább is korrigált. Az álmos kezdésben az is szerepet játszik, hogy nincs ma kereskedés a londoni tőzsdén.Kisebb mozgásokkal kezdték a hetet Nyugat-Európában is a börzék, miután többségében Ázsiában emelkedésekkel zártak az indexek. Egyelőre a német DAX például emelkedik, míg a francia CAC 40 pár pontos mínuszban van. Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Kínai vezetéssel emelkedik Ázsia
Vágólapra másolva!

Lassan kezdődik a hét a BÉT-en

Minimális plusszal kezdte a hetet a magyar tőzsde, azok után, hogy pénteken rendkívül alacsony forgalom mellett enyhe mínuszban zárt. A régióban ezzel a középmezőnyben van a BUX.

Forrás: investor.hu

A blue-chipek közül az OTP 0,6 százalék feletti mínuszban jár, míg a Mol pár tizedes pluszt szedett össze eddig. A Magyar Telekom is jól indította a hétfőt, fél százalék feletti emelkedést mutat. A Richter is a zöld tartományban áll, kisebbik szektortársával az Egis-szel együtt.

Forrás: investor.hu

Részvényaukciót tart augusztus 29-én csütörtökön a Plotinus Vagyonkezelő Nyrt - közölte a társaság. 45 ezer darab részvényt kívánnak eladni, amivel a cég a befektetői igényeket akarja felmérni a szeptemberben esedékes kötvénykibocsátás előtt. A minimális vételi ár 2300 forint lesz részvényenként.

GKI gazdasági hangulatindexe kétéves csúcsra ugrott júliusban. A vállalkozások növekvő optimizmusa ellensúlyozni tudta a fogyasztói hangulat romlását.

Ez nem különösebben hatotta meg a forintot, bár az euró-forint árfolyam reggel nagyobbat szökkent, és a 298,5-ös szint fölé szúrt. De eddig még nincs veszélyben, hogy a 300-as szinttől ismét el tudjon szakadni a hazai fizetőeszköz. Mivel Londonban nincs ma kereskedés, a forint piacán sem valószínű nagyobb forgalom.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: investor.hu

Kisebb mozgások Európában, szünet a londoni tőzsdén

Kisebb elmozdulással kezdték a hétfőt a vezető európai parkettek, az indexek vegyesen mozognak egyelőre, a német DAX felfelé vette az irányt, míg Párizsban mínuszban időzik a CAC 40. Londonban ma nincs kereskedés munkaszüneti nap miatt.

Forrás: investor.hu

A Sunday Times szerint a Ryanair a héten arra utasíthatja a brit versenyfelügyelet, hogy adja el az Air Lingusban lévő részesedését, vagy egy részét. A vizsgálatokat már 2012 júniusában megkezdték, de a forrás szerint augusztus 27-én születhet meg a döntés. Júliusban ugyanakkor a Ryanair jelezte, hogy hajlandó eladni az érdekeltségét.

A Vodafone és a Kabel Deutschland összeolvadása után a Vodafone célja a piacszerzés lesz Németországban - számolt be a WirtschaftsWoche. A forrás szerint a Deutsche Telekomtól akarnak piaci részt nyerni. A Vodafone német vezetője szerint a Deutsche Telekomnak elöregedett infrastruktúrája van, amitől ők jobbak tudnak lenni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!