A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Beleszaladt nyitáskor az Egis a pofonba

Vágólapra másolva!
Rosszul indul a gyorsjelentő Egis számára a nap, nyitáskor 2 százalékos mínuszba került a gyógyszergyártó árfolyama, mivel a számok finoman fogalmazva is hagytak némi kívánni valót maguk után. A tegnap jelentő Richter sincs ma nagy formában, a Mol-OTP-Magyar Telekom hármasa viszont szépen indította a napot. A forint az erős nemzetközi hangulat ellenére sem szerepel jól, továbbra is 300 felett jár az euróval szemben, miközben a nyugat-európai tőzsdéken ma is pluszok láthatóak. Fontos lehet figyelni a délutáni amerikai makroadatoka, melyek még megkavarhatják a hét utolsó kereskedési napját.
Vágólapra másolva!

Az Egis lehet ma a fókuszban

Harmatgyenge negyedéves gyorsjelentéssel állt elő piaczárást követően az Egis. A Richterrel ellentétben a kisebbik hazai gyógyszergyártó minden lényeges soron alulmúlta az elemzői konszenzust, ráadásul egyes eredménysorokon esetében bő kétszámjegyű eltérést produkált. A gyógyszergyártó árfolyama a nyitás után már a 20 ezer forintos szintet ostromolja, 2 százalékos mínuszban jár a papír.

A többi nagyobb magyar részvény közül a Magyar Telekom át tudta menteni a tegnapi jó formát a mai kereskedésbe is, újabb 3 forintot erősödve már 314 forintnál jár az árfolyama. A Richter viszont ugyanúgy gyengélkedik, mint a tegnap délutáni órákban, 0,8 százalékos mínuszba csúszott a papír. Az OTP és a Mol jelenleg nincs az érdeklődés középpontjában, alacsony forgalom mellett halvány pluszokat mutatnak.

Forrás: Origo

2,5 millió forintos bírságot kapott az E-Star, mivel nem tette közzé 2012-es beszámolóját. 60 napja van arra, hogy orvosolja a problémát.

A BUX 0,2 százalékos erősödésével nem indítja rosszul a napot, nagyjából az európai tőzsdékkel azonos szinten jár a magyar piac, bár a régiós tőzsdéktől azért valamelyest lemaradt.

Forrás: Origo

Tegnap késő délután óta 300 felett jár a forint az euróval szemben, és azóta sem sikerült visszatérnie a lélektani szint alá. Varga Mihály a Magyar Hírlapnak elmondta, a forint gyengülése csak időleges, a devizahitelesek megsegítése, az IMF hitel törlesztése és a gazdasági növekedés beindulása stabilizálni fogja a gazdaságot. Varga azt is elmondta, hogy a költségvetésben nincs elég forrás a devizahitelesek megsegítésére, de sok lehetőséget vizsgálnak.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Aprócska pluszok nyitáskor

Minimális pluszokkal indul a kereskedés ma a nyugat-európai tőzsdéken, a tegnapi kiváló teljesítmény után viszont az is pozitívnak számít, hogy a fontosabb indexek egyelőre nem mutatnak korrekciót. Fontosabb makroadatok ma nem érkeznek a kontinensről, így a befektetők figyelmbe feltehetően Amerikára összpontosul majd a délutáni munkaerőpiaci adatok miatt.

Forrás: Origo

1,6 százalékos plusszal nyitott a francia AXA, köszönhetően a reggel közzétett jó negyedéves számoknak. A francia pénzintézet profit és bevétel soron is erős időszakot zárt.

Az elemzői várakozásokhoz képest jobb negyedévet zárt az Allianz. A német biztosító bevétel és profit soron is kellemes meglepetést tudott okozni. A vállalat tartani tudja a korábbi éves céljait, a 8,7-9,7 milliárd eurós üzemi profitot, de most kiemelték, a sáv felső része is elérhetőbb közelségbe került. A hírek hozzájárultak ahhoz, hogy nyitásra 1,5 százalékos plusz jöjjön létre a biztosító árfolyamában.

10 euróról 12,5 euróra emelte a Bernstein a Deutsche Telekomra vonatkozó célárát. A jelenlegi szintről mintegy 35 százalékos emelkedést jelenthet, ha bejön az elemzők célára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!