A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bevásárolt a Starbucks-ból George Lucas

Vágólapra másolva!
Közel 10 millió dollárért vásárolt a világ legnagyobb kávézóláncának, a Starbucksnak a részvényeiből George Lucas, a világhírű Star Wars filmek készítője. A Starbucks-ban mellesleg Lucas felesége az egyik igazgatósági tag, így véletlenül sem mondható, hogy teljesen ismeretlen terepre tévedt a híres filmgyártó.
Vágólapra másolva!

Közel 10 millió dollárért vásárolt Starbucks részvényeket a Star Wars filmek atyja, George Lucas. Az ügyletet csütörtökön jelentette be a hatóságoknak Lucas felesége, Mellody Hobson, aki a Starbucks igazgatósági tagja is. A hivatalos információk szerint Lucas 141 573 darabot vásárolt a világ legnagyobb kávézóláncának papírjaiból 70,6 dolláros árfolyamon.

Az ügyletet nem kívánta kommentálni Hobson, csupán annyit közölt az amerikai tőzsdefelügyeletnek eljuttatott jelentésében, hogy Lucas azért vásárolt be a Starbucks részvényeiből, mert bízik a társaságban. Hobsonnak azért kellett jelentenie az ügyletet, mivel igazgatósági tagként minden olyan tranzakcióról tudósítania kell, ami a Starbucks-ot és a családtagjait érinti.

Lucasnak vélhetően volt miből finanszíroznia a tranzakciót, mivel tavaly ősszel 4 milliárd dollárt kapott a Walt Disney-től a világhírű Star Wars és Indiana Jones filmek jogát korábban birtokló Lucasfilm eladásáért. De a felesége is rendkívül sikeresnek számít, Hobson a Starbucks mellett több cégben is fontos tisztséggel rendelkezik. Ő az elnöke Dreamworks Animation filmipari óriásnak, és az Estee Lauder és a Grouponban is igazgatói tisztséget tölt be.

Ha kitart a Starbucks részvények elmúlt hónapokban mutatott lendülete, Lucas igencsak jó vételt csinálhat a papírokkal. A részvények árfolyama ebben az évben már 34 százalékot emelkedett, és soha nem látott szintre ugrott augusztus elején. Emiatt viszont koránt sem mondható, hogy Lucas olcsón vásárolta meg őket.

Starbucks árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!