Nagyot rántottak a forinton

Vágólapra másolva!
Nem mozgott ma sokat a forint az euróval szemben, de délelőtt inkább az erősebb oldalát mutatta a hazai fizetőeszköz. Kora délután viszont rántottak rajta egyet és a napi mélyponthoz képest már több mint 1 forintot veszített az értékéből.Késő délutánra viszont nagyot fordult a hangulat a forint piacán, és sikerült 297 alá beesnie az árfolyamnak az euróval szemben, holott 298,5 körül is forgott az euró-forint. A régiós devizák közül a zloty az euró ellenében például 11 hetes csúcsra tudott erősödni.
Vágólapra másolva!

17:50 - Teljes irányváltás a forintnál

Késő délután megemberelte magát a forint az euróval szemben és a 298,5 körüli szintekről egészen 297 alá tudott erősödni, viszonylag nagy lendülettel és rövid idő alatt. A régiós devizák is erősödést mutatnak a "közös" fizetőeszközzel szemben.

EURHUF napon belüli grafikon

forrás: Investor.hu

A napi grafikon szerint látható, hogy a forint hiába nézett ki néhány nappal korábban a 300-as szint fölée, sikerült onnan visszakanyarodnia. Az árfolyam az 50 napos mozgóátlagot közelítette meg, ami alatt legutoljára július első felében tartózkodott.

forrás: Investor.hu

13:55: Jól indult a nap, de megszédült a forint

A nap elején a forint az erősebb oldalát mutatta meg az euróval szemben, 297,2 körüli szintig erősödött az euró-forint árfolyam. Kora délután viszont kicsit megcsúszott a hazai fizetőeszköz és 298,2 környékéig felszökkent.

A napi mélypontról nézve ez már nagyjából 1 forintos gyengülésnek felel meg. Igaz, az elmúlt napokhoz képest nem markáns még a mozgás.

A dollár és a svájci frank ellenében is veszített értékéből a forint, mindkettővel szemben a napi leggyengébb pontjánál jár a forint. A dollár-forint 223,1, míg a frankkal szemben 242,3 körül mozog az árfolyam.

EURHUF napon belüli grafikon

forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!