Maradna az energiapiacon a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
Semmiképpen sem szeretne kivonulni az energiapiacról a Magyar Telekom, ráadásul az idei bevételek nagyban függnek majd a szegmens teljesítményétől - hangzott el a gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón. Döntés legkorábban azonban csak szeptember-október környékén várható.Várakozásunkkal összhangban pozitív fogadtatása volt a hajnalban megjelenő második negyedéves gyorsjelentésnek, amely a főbb sorok mindegyikén kedvezőbb lett, mint amire az elemzők számítottak. A gyorsjelentésről szóló elemzésünkről az alábbi cikkünkben olvashat bővebben: Ütős időszak a Magyar Telekomnál
Vágólapra másolva!

Kitart az energiapiac mellett a telekomcég

A Magyar Telekom továbbra sem szeretne kivonulni az energiapiacról, aminek érdekében keresei is a megoldásokat - mondta el a gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes a Portfolio.hu beszámolója szerint. Jelenleg még egyeztetések folynak az ügyben, konkrétumok pedig leghamarabb szeptember-október környékén láthatnak napvilágot.

Szabó elmondása szerint a 2013-as év bevételeit tekintve kulcsfontosságú lehet az energia kiskereskedelmi szegmens teljesítménye, ami egyre nagyobb szeletet hasít ki a teljes bevételből. Az április-júniusi időszak 9,3 milliárd forintos értékesítése háromszor nagyobb, mint a tavalyi azonos időszaké. Részben ennek is tudható be, hogy a menedzsment megemelte idei bevételi várakozását, a legutóbb előrejelzett stagnálással szemben már növekedhet az összbevétel.

Forrás: Origo

Még idén jöhet a tender

A Magyar Telekom várakozásai szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság még idén kiírhatja a 4G-s technológiát támogató frekvencia tendert, ugyanakkor konkrétumok továbbra sincsenek az ügyben. Szabó elmondása szerint az érvénytelennek minősített 900 megahertzes frekvenciatender során kifizetett 10,9 milliárd forintos összeget még mindig nem kapta vissza a cég.

Macedóniában ráadásul már túl is esett a tűzkeresztségen a Magyar Telekom, ugyanis 10,3 millió euró (mintegy 3 milliárd forint) fejében új 800 és 1800 MHz-es frekvencia blokkokat szerzett. Ennek köszönhetően az év végétől a 4G technológián keresztül szupergyors mobiladat szolgáltatást nyújthatnak a helyi piacon.

Jól teljesítenek a külföldi piacok

Továbbra is kiemelkedő profitabilitást mutatnak a Magyar Telekom külföldi piacai, az EBITDA margin a macedón és a montenegrói egység esetében is meghaladja a 40 százalékot, míg csoport szinten csupán 31,7 százalékra futja az egy évvel korábbi 34,1 százalék után. Szintén pozitívum, hogy a társaság piaci részesedése nem morzsolódott tovább az elmúlt hónapokban. A piaci verseny fokozódása és a szabályozó környezet változása azonban komoly kockázatot jelent a leányok számára is.

Forrás: Origo

Kedvező fogadtatás

Várakozásunkkal összhangban pozitívan reagáltak a befektetők a Magyar Telekom hajnalban megjelenő gyorsjelentésére. Röviddel nyitást követően már közel 2 százalékos emelkedésben is járt a papír. Ebben nagy szerepe lehet annak, hogy a telekomcég minden fő soron túlteljesítette a várakozást.

A Magyar Telekom árfolyama

Forrás: Origo

A Magyar Telekom az Investor.hu-t kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről