A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Nem fújta le a bulit az amerikai jegybank

Vágólapra másolva!
Először a vételi, majd később inkább eladási kedvet hozták meg tegnap a Fed szavai az amerikai piacokon, problémát inkább az alacsony infláció, valamint az emelkedő jelzálogkamatok okozhatnak a szervezet szerint. A hangulat azonban nem romlott el a piacokon, amiben a jó kínai makroadatnak is szerepe lehet, az ázsiai piacokon szinte kivétel nélkül a vevők dominálnak ma, a Nikkei 2 százalékkal tudott ma erősödni. Fontos adatok azonban ma is érkeznek, főleg az európai piacok és jegybankok lehetnek ma a fókuszban.
Vágólapra másolva!

Nem okoztak pánikot Fed szavai

A várakozásoknak megfelelően nem változtatott a Fed a havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlási programján. A Fed a növekedési ütemmel kapcsolatban finomabban fogalmazott a tegnapi közleményében, és már a "szerény" jelzőt használták a mérsékelt helyett. Kiemelték továbbá a megemelkedő jelzálogkamatokat és azt is, hogy az infláció túl alacsony, ezek viszont nehézséget okozhatnak a gazdaság felépülése szempontjából. 2 százalék felé haladhat az inflációs ráta a következő 18 hónapban a Fed szerint.

A Fed szerint a kötvényvásárlások jövőbeli alakulása ezentúl is a makrogazdasági adatok függvénye lesz, de látható a rugalmasság is, gond esetén beavatkozhat a Fed. Nem derült viszont ki, hogy pontosan mikor kezdi majd el a Fed a havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlási program mérséklését.

Nap végére így vegyes kép alakult ki a zárásra az amerikai piacokon, a főbb indexek viszont nagy eltéréseket nem mutattak a keddi záróárhoz képest. A Fed által elmondottak után kezdetben pluszokkal reagáltak a tőzsdék, ám ahogy közeledett a 10 órai zárás, úgy csökkent a vételi kedv a piacokon.

Forrás: Origo

Az S&P 500 komponensei között viszont inkább negatív kép rajzolódik ki, a főbb szektorok közül csak 4 tudott pluszban zárni, míg a távközlési cégek papírjai átlagosan 1 százalékot veszítettek a tegnapi kereskedésben.

Forrás: Origo

1,5 százalékot esett tegnap a Dell, mivel a cég speciális bizottsága -aki a felvásárlási ajánlatokat értékeli - úgy döntött, hogy nem változtatja meg a szavazási struktúrát. Michael Dell és a Silver Lake viszont emiatt nem emeli meg 13,75 dollárra 13,65 dollárról a részvényenkénti felvásárlási árat. Amennyiben viszont nem állnak elő egy újabb ajánlattal péntekig, akkor vélhetően nem szavazzák meg vélhetően az ügyletet a bizottság tagjai.

7 százalékot emelkedett a Herbalife árfolyama miután bejelentették, hogy a Soros György nevével fémjelzett alap részesedést szerzett a cégben. Érdekesség, hogy a céget Bill Ackman hedge fund guru piramisjátéknak tartja és emiatt 20 millió részvényt shortol, Soros cége viszont az aktivista Carl Icahnhez csatlakozott, aki szintén bízik a táplálék kiegészítőket értékesítő cégben.

Bill Ackman minden idők egyik legnagyobb saját befektetését hajtotta végre, amikor is 9,8 százalékot szerzett a 22 milliárd dollár nagyságú Air Products & Chemicalsban.

Kedvezőbb kínai adat a vártnál

Vegyes kínai feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek láttak ma reggel napvilágot. Az HSBC által készített (főként közepes és kisebb vállalatokat kérdeznek meg, szemben a kínai statisztikai hivatal által gyűjtött adatokkal) júliusi PMI adat 47,7 pont lett, teljesen egybevágott az elemzői várakozásokkal. A hivatalos PMI viszont 50,3 pontra ugrott a várt 49,8 pont helyett és az előző havi 50,1 pontot követően.

Remek hangulatban zajlik a kereskedés az ázsiai piacokon, valamennyi fontosabb index erősödni tud, amiben a kedvező kínai makroadat mellett annak is szerepe lehet, hogy a Fed nem rontotta el a tegnapi beszédével a hangulatot. A Nikkei 2,5 százalékkal, míg a kínai Shanghai Composite 1,2 százalékkal erősödik.

Forrás: Origo

Közel sincs még vége a héten érkező makroadatok sorának, ma főleg az európai piacok lehetnek fókuszban az EKB kamatdöntése miatt, de amerikából is érkeznek még fontosabb makroadatok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!