A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Egekbe röpíti a memóriachipek árát a kínai gyártűz

Vágólapra másolva!
Egy tűzeset miatt leállt a termelés a Hynix kínai üzemében. A cég a Samsung után a világ második legnagyobb mikrochipgyártója, a termék világpiaci ára meglódult.
Vágólapra másolva!

Szeptember 4-én leégett a Hynix egyik kínai üzemének nagyobb része, ezért a vállalat leállította a termelést - írja a Guradian. A Samsung után a Hynix gyártja a világon a második legtöbb dinamikus RAM-ot, szállít például az Apple-nek, a Dellnek, a Lenovónak, a Sonynak, de még a Samsungnak is. Ezek a cégek okostelefonjaikban és laptopjaikban használják fel a Hynix termékeit.

Elsősorban az okostelefonok felfutása miatt folyamatos és jelentős az igény a világpiacon a dinamikus RAM chipekre, ezért egy ekkora üzem kiesése a termelésből azonnal éreztette hatását a világpiaci árakban. Csütörtökön egy 2 gigabites DDR3 jelű chip átlagára 30 centtel, 1 dollár 90 centre nőtt. Ez hároméves rekord, és mindössze egy nap kellett az eléréséhez. Feltételezhető, hogy ha nem tudják sürgősen helyettesíteni a kieső gyártási potenciált, további áremelkedés jöhet.

A dél-koreai bázisú Hynix uralja a dinamikusmemória-piac nagyjából harmadát, és a cég szerint még minimum fél évbe telik, míg a kínai üzemet újra gyártása alkalmassá tudják tenni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!