A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:00TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Megrémültek a befektetők

Vágólapra másolva!
Hiába kezdődött több mint 1 százalékos plusszal a hétfői kereskedés Amerikában, nap végére alaposan visszább vettek az indexek az emelkedésből. Bár Larry Summers visszalépése a Fed elnöki pozíciójától optimizmussal töltheti el a befektetőket, a legtöbben már vélhetően alig várják, hogy végre kiderüljön szerdán: csökkenti-e a Fed a QE program mértékét, vagy sem.Ez a fajta kivárás pedig az ázsiai piacokra is átterjedt, a tegnap zárva tartó Nikkei is mínuszban zárt, de a kínai tőzsdeindex sem tudott jobban produkálni másfél százalékos esésénél. Európában pedig folytatódhat a gyenge teljesítmény, a határidős indexek ugyanis 0,2 százalékos mínuszokat vetítenek előre a nyitásra.
Vágólapra másolva!

Napon belül nem volt jó formában az USA

A pozitív tartományban zárta a napot hétfőn a Dow és az S&P 500 is, miután kiderült, hogy Larry Summers nem indul a Fed elnöki posztjáért folytatott versenyben, továbbá a szíriai katonai beavatkozás esélye is erősen visszaesett, ez a két tétel hajtotta igazán a piacokat. Igaz, a zárás felé közeledve a megszerzett pluszok egy része elolvadt, sőt a Nasdaq emiatt mínuszba csúszott vissza, ami annak köszönhető, hogy a befektetők már a Fed ma kezdődő kétnapos ülésének döntéseire várnak. Az elemzők szerint a Fed 10 milliárd dollárral csökkenheti a 85 milliárd dolláros havi eszközvásárlási program mértékét.

Forrás: Origo

Drasztikusan megugrott annak az esélye, hogy Barack Obama Janet Yellent jelöli majd a Fed új elnökének, miután kiderült, hogy a szintén esélyesnek tartott Larry Summers nem indul a posztért. A Nomura szerint kétharmad a valószínűsége, hogy Yellen váltja majd Ben Bernanke-t, aki egyébként sokkal inkább számít stimuluspártinak, mint Summers. A befektetők úgy vélik, a kötvényvásárlások csökkentése lassabb lehet Yellen esetében.

Valamennyi szektor a pozitív tartományban zárt tegnap, egyedül a technológiai cégek nem voltak erősek 0,3 százalékos csökkenésükkel. Legjobban az ipari és pénzügyi cégek szerepeltek.

Forrás: Origo

A tegnap délutáni amerikai makrogazdasági adatok sem lettek túl erősek, az ipari termelés havi szinten csak 0,4 százalékot bővült a várt 0,5 százalék helyett, míg a New York körzeti feldolgozóipari index 6,29 pont lett a várt 9,1 ponttal szemben.

10 millió darab részvény kibocsátását tervezi Pandora Media, amivel általános vállalati célokra szeretne forrásokat szerezni. A kibocsátás után 186,2 millió részvénye lenne forgalomban a cégnek, ami több mint 5,5 százalékos hígulást jelent. A Pandora részvényei 4,5 százalékot estek a hírre.

Legalább 750 millió dolláros büntetést fog fizetni a JP Morgan a tavalyi rekordnagyságú kereskedési veszteség miatt, amit a cég londoni egysége okozott. Elvileg a jogi ügyekre félre rakott pénz bőven fedezni tudja ezt a kiadást.

Ázsiában is folytatódik a gyengélkedés

Nincsenek ma túl jó formában az ázsiai piacok, szinte valamennyi index csökkenéssel reagált a tegnap napközben látott amerikai fejleményekre. A piacok feltehetően már készülnek az esetleges QE program mérséklésére, a Nikkei 0,4 százalékos mínuszban jár, míg a Shanghai Composite már 1,5 százalékot esett.

Forrás: Origo

A jövő áprilisi forgalmi adóemelés miatt szükség lehet stimulusra Japánban - mondta az ország pénzügyminisztere a Wall Street Journal szerint. Az élénkítés révén pedig növekedő pályára állhat a gazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!