A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Messze még a részvénypiaci szárnyalás vége

Vágólapra másolva!
Nem érdemes leállni a részvények vételével, vallják a Deutsche Bank elemzői, akik szerint hiába tart több mint négy éve a bikapiac, továbbra is a részvényekkel lehet a legjobban keresni. A német bank szerint ugyanis a makrogazdasági tényezők javulása jelentősen növelheti a vállalati profitokat, ráadásul a jegybankok sem igyekeznek a korábbi években a piacokra öntött likviditás mihamarabbi gyors visszaszívásával. 
Vágólapra másolva!

2013 egyértelműen a részvénypiacok éve, a főbb indexek hatalmas menetelést mutattak az első 9 hónapban, a Nasdaq 25, az S&P 500 19, a DAX pedig 15 százalékot emelkedett, ráadásul utóbbi kettő történelmi magasságokban jár. A listát pedig tovább lehetne bővíteni szintén hasonlóan jól szereplő, történelmi csúcson lévő indexekkel, ami csak azt jelzi, remekül választott, aki 2013-ban a részvénypiacra koncentrálta befektetéseit.

Bár a tőzsdei történelem kíméletlenül bizonyítja időről-időre, hogy a fák nem nőnek az égig, a mostani, lassan négy éve tartó bikapiacnak csak nem akar vége szakadni. Sőt, a Deutsche Bank elemzői még ennél is messzebb mennek, véleményük szerint további szárnyalás előtt állunk, folytatni kell a részvények vásárlását!

Hiába tehát a Fed küszöbön álló bejelentése az eszközvásárlási program mérsékléséről, illetve a különböző elemzések a részvénypiacok túlértékeltségéről, a Deutsche Bank továbbra is optimista. Ahogyan az elemzők kiemelik, a piacon egyre inkább javulhat a vállalatok nyereségessége, holott az elmúlt két év inkább a jövőre vonatkozó profitvárakozások csökkenéséről szólt. A piac azonban az elemzők és a menedzsment pesszimista a jövőbeli várakozásai ellenére is képes volt újabb csúcsokat dönteni.

Most pedig már ún. inflexiós ponthoz értek a nyereségvárakozások is, hiszen a makrogazdasági környezet erősödése egyre jobb kilátásokat eredményez a nyereség tekintetében. Ezt támasztja alá a német elemzők szerint az is, hogy a beszerzési menedzserindexek közel 80 százaléka emelkedő trendben mozog az elmúlt hónapokban.

Aki pedig attól tart, hogy a Fed QE programjának mérséklése lefékezi a részvénypiaci menetelést, annak kiábrándító lehetett azt hallani, hogy még Mario Draghi, az EKB elnöke is meglebegtette a héten a további likviditás növelésének esélyét, persze csak gond esetén. Ahol pedig nő a likviditás, ott hajlamos az a részvénypiacokon lecsapódni, ami így a kereslet emelkedésén keresztül az árfolyamokat hajtja újabb történelmi magasságokba. Ha pedig emelkednek az árfolyamok, akkor mi más lenne jobb döntés, mint folyamatosan részvényeket vásárolni?

Az S&P 500 értéke (heti)

Forrás: Bloomberg

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!