A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Nagy haddelhadd jön a tőzsdéken

Vágólapra másolva!
Az arany árfolyamának megpihenésére számít a gazdasági hírcsatornákon sűrűn véleményt formáló Marc Faber. A jól időzített jóslatairól elhíresült guru viszont a részvénypiacok nagy esését prognosztizálja, miközben a befektetők számára a biztonságos menedéket az amerikai államkötvények jelenthetik.
Vágólapra másolva!

Az aranyár emelkedésére egy júniusi interjúban mindenki figyelmét felhívó Marc Faber szerint a nagy emelkedés miatt a nemesfém árfolyamának szüksége van egy kis pihenésre. Azért, hogy a befektetők ne maradjanak biztonságos menedék hiányában, a guru az amerikai kötvények vásárlását ajánlja.

Az arany árfolyama (USD/uncia)

A sokak által temetett kötvényekkel kapcsolatban Faber szerint már akkora a pesszimizmus, hogy érdemes lehet odafigyelni rájuk. Az emberek megijednek majd a deflációs veszélytől (ami a részvénypiaci esést követően ütheti fel a fejét), és a 10 éves állampapírokba fognak menekülni.

A rendkívül borúlátó jóslatairól elhíresült guru szerint a részvénypiacon lejtmenetre kell felkészülni, ráadásul nem is akármilyenre. Az amerikai S&P 500 részvényindex a tavaly novemberi lokális mélységekig eshet vissza, ami 1343 pontos értéket, és a mostani szintekről 18 százalékos zuhanást feltételez.

Az S&P 500 részvényindex

Faber három tényezővel magyarázza várakozását:

1, A feltörekvő piaci tőkekivonás negatív hatásai előbb-utóbb az amerikai eszközöket is utoléri. Az S&P 500 emelkedése és a feltörekvő piacok áresése egy ponton túl már olyan látványos elválást eredményez, aminek hatására minden portfólió menedzser fejében megfogalmazódik a kérdés: Akarok én egyre drágább amerikai részvényeket venni, vagy inkább elkezdem a tőkét a túladott feltörekvők felé csoportosítani?

2, A közel-keleti problémák katasztrofális hatással bírhatnak, amennyiben az amerikaiak beavatkoznak Szíriában. A feszültségek ugyanis Egyiptomon át Szaúd Arábiában is fokozódhatnak, destabilizálva az egész ottani régiót.

3, Bár erről már kevesebb szó esik, az amerikai kötvényhozamok emelkedése szintén kedvezőtlen tényező a részvénypiacoknak. Amíg a kamatok alacsony szinten álltak, az hátszelet biztosított a tőzsdéknek, azonban a hozamok duplázódását már sokkal inkább ellenszélként kell értelmezni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!