A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Olcsó PlayStationnel indul harcba a Sony

Vágólapra másolva!
5 millió darabot szeretne eladni PlayStation 4-eséből a Sony jövő márciusig, amire meg is van az esélye, hiszen 100 dollárral olcsóbb lesz, mint vetélytársa, az új Xbox. A termék november közepén jelenik meg az USA-ban, meglepő módon azonban Japánban csak jövő februárban debütálhat a Sony gépe. A PS4-től azt várják, hogy újra nyereségessé teszi a Sony játékdivízióját.
Vágólapra másolva!

5 millió darab PlayStation 4-et (PS4) akar eladni jövő márciusig a Sony. A novemberben debütáló új játékkonzolból azért fogyhat több, mivel 100 dollárral olcsóbb lesz, mint a szintén novemberben megjelenő riválisa az új Xbox, ezzel pedig igencsak felülmúlhatja majd a PS3 megjelenése után hasonló idő alatt eladott 3,55 millió példányszámát.

A japánok készülékét 400 dollárért (kb. 90 ezer forint) fogják árulni, ráadásul az nem csak játékkonzolként fog üzemelni, azt a cég egy médiaközpontként pozícionálja, a játékok, filmek és zenék közös portáljaként.

Playstation 4 Forrás: PlayStation

A PS4 november 15-én kerül az amerikai polcokra, egy héttel a Microsoft Xboxja előtt, majd fokozatosan jelenik meg a többi országban is. Elég meglepő azonban, hogy Japánban csak február végén lesz elérhető a Sony terméke, ilyenre pedig még nem volt példa korábban. Pedig korábban a társaságtól már azt jelezték, hogy az 1 millió darabos előrendelést is túlszárnyalták a hazai jelentkezések.

A PS4 az egyik központi eleme a vezérigazgató, Kauzo Hirai azon tervének, amellyel új életet szeretne lehelni a Sony játék- és mobilkészülék szegmensébe. Hirai nem kisebb célt tűzött ki, minthogy a Sony megszerezze az első helyet az amerikai játékkonzol piacon, ami a 63 milliárd dolláros globális piacból a legnagyobb szeletet hasítja ki.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A társaság június 30-án végződő negyedévében a játék szegmens 14,8 milliárd jenes veszteséget produkált. A gyengülő jen pedig bár összességében jó a vállalat számára, hiszen az exportértékesítések miatt növeli a bevételeket, a játék divíziónak azonban kifejezetten rossz, mert az alkatrészekért dollárban kell fizetnie.

A Sony árfolyama (Tokió)

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!