A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

276 millió okuk van a rozsdamentességre

Vágólapra másolva!
A felületkezeléssel foglalkozó Impreglon Kft. 276 millió forintot ruház technológiai fejlesztésbe, amihez 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek európai uniós és hazai forrásokból, mondta el Gyöngyösi József, a Tatabányán működő vállalkozás ügyvezetője az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Gyöngyösi tájékoztatása szerint a termodiffúziós technológia lényege, hogy a bevonni kívánt járműalkatrészeket cinkporral együtt 360-380 fokos hőmérsékleten kezelik, így a felületen minőségi cinkréteg képződik, miközben a cink a tárgy anyagába is beépül. A német tulajdonú vállalat ezzel az eljárással készített már az Északi-tengeren használt kábelszerelési berendezéseket, építőipari zsaluzóelemeket, valamint alkatrészeket személyautókhoz.

A termodiffúziós technológia egyre jobban hódít a vezető autógyártók körében is: mint az ügyvezető kitért rá, több autógyár vagy már megkezdte a technológia alkalmazását, vagy most vizsgálja az eljárást. Az Impreglon Kft. négy éve, egy külföldről vásárolt berendezéssel kezdett hőelosztásos felületkezelést alkalmazni, aztán továbbfejlesztette a technológiát.

A tatabányai Impreglon Kft. 2000 óta végzi felületkezelési és korrózióvédelmi tevékenységét elsősorban autóipari beszállítók számára. 130 megrendelő részére dolgoznak, és megközelítőleg ezer visszatérő termék korrózióvédelmét végzik el itt, a személygépjármű-ipar mellett vasúti járművek fékberendezéseinek alkatrészein és tehergépkocsik elemein. Az üzem 106 saját és 20-25 kölcsönzött alkalmazottnak biztosít munkát, 2012-es árbevétele elérte a 2,5 milliárd forintot. A gyár területét legutóbb 2011-ben bővítették, jelenleg 7200 négyzetméteren folyik termelő tevékenység. A német anyavállalat 14 országban 32 üzemet működtet, és mindenhol a gépipari termeléshez kapcsolódó szolgáltató tevékenységet végez. A tatabányai gyár osztrák, német, olasz, horvát, cseh, szlovák és román megrendelők részére végez rozsdavédelmet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!