A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Közel milliárdos beruházással javul a rehabilitáció Debrecenben

Vágólapra másolva!
A debreceni Kenézy kórházban 287,5 millióból megújul a gyermekrehabilitációs járóbetegrészleg, 621 millió forintból pedig a kórház rehabilitációs osztálya, közölte Lampé Zsolt főigazgató tegnap sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A főigazgató hozzátette: a nagyívű újítás része annak az összesen 4,29 milliárd forintos regionális fejlesztésnek, amely a Debreceni Egyetem vezetésével alakult konzorcium keretében kiterjed az Észak-alföldi Régió egészségügyi intézményei rehabilitációs szolgáltatásainak megújítására.
Az 1700 négyzetméteres, teljesen megújuló épületben 120-150 gyermeket tudnak ellátni. A járóbetegrészlegben olyan kora- és újszülötteket kezelnek, akik egészségkárosodásuk miatt megkésett fejlődésűek, illetve veleszületett fejlődési rendellenesség miatt szorulnak ellátásra, valamint a szerzett, elsősorban mozgásszervi betegségek miatt van szükségük rehabilitációra, fűzte hozzá Tóth Tibor orvos igazgató.

Harsányi Zsolt, a rehabilitációs osztály vezetője elmondta, 110 ágyas rehabilitációs osztályuk a beruházás révén 25 ágyas nappali kórházzal bővül. Úgy véli, a projekt legfontosabb célja, hogy javuljon a rehabilitációs betegellátás minősége. A gyermekrehabilitációs fejlesztéssel egy, a rehabilitációs osztály bővítésével nyolc új munkahely jön létre a debreceni Kenézy kórházban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!