A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Még több előnyt nyújt majd az Agrár Széchenyi Kártya

Vágólapra másolva!
A mezőgazdasági vállalkozások az Agrár Széchenyi Kártyát nyár óta nem 2, hanem 4 százalék kamattámogatás mellett vehetik igénybe. A likviditási hitelkonstrukció feltételeit a bankok igyekeznek tovább javítani, mert a mezőgazdasági vállalkozások többnyire jó adósnak számítanak.  Az Agrár Széchenyi Kártyából 42 százalékos piaci részesedéssel rendelkező OTP Bank például kedvezményt ad a számlavezetés első éves díjából.
Vágólapra másolva!

Banki várakozások szerint a korábbinál több mezőgazdasági termelő számára teszi a likviditáskezelés megfizethető eszközévé az Agrár Széchenyi Kártyát a július közepe óta 2-ről 4 százalékra emelkedett állami kamattámogatás, és nagyobb ütemben bővülhet a szeptemberi adatok szerint az agárszektorban eddig kihelyezett 6 milliárd forintra rúgó hitelösszeg is. A kártyaszám és a kihelyezett hitelösszeg növekedésének is van még tere, miután a mezőgazdaság finanszírozási szükségletét éves szinten 950-1050 milliárd forintra becsülik banki körökben. Jelentős tartalékokat rejt az átlagos hitelösszeg emelkedése is, amely a jelenlegi 6 millió forintos szintjével még nem éri el a hagyományos Széchenyi Kártya összegét.

Stabil bevételi forrásaiknak hála a gazdálkodók jó adósnak számítanak. Ezért a likviditási hitel feltételeit tovább javítják a bankok. „A Széchenyi Kártya Program keretében 2011 szeptemberétől igényelhető, kifejezetten a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozások igényeire szabott Agrár Széchenyi Kártya tapasztalataink szerint főként a dél-alföldi és az észak-dunántúli régió agrárgazdálkodói körében népszerű, a konstrukcióhoz kapcsolódó hitelek 61 százalékát ugyanis idén ebben a két régióban helyezte ki az OTP Bank”, emelte ki Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója. Az Agrár Széchenyi Kártyák darabszámát tekintve 42 százalékos piaci részesedéssel rendelkező OTP Bank a likviditási hitelkonstrukció legnagyobb hányadát, mintegy ötödét Hajdú-Bihar megyében helyezte ki, ahol a gazdák átlagosan 5 millió forintos folyószámla-hitelkerettel rendelkeznek. Jóval magasabb, 7-7,5 millió forint közötti átlagos folyószámla-hitelkerettel finanszírozzák gazdaságukat a vállalkozók Veszprém, Baranya és Pest megyében, a bank adatai szerint.

Az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitel igénybe vett hitelösszege után a november hónapra érvényes mérték szerint évi 4,39 százalék kamatot és kamatszerűen fizetendő járulékot számol fel az OTP Bank, ehhez azonban további kedvezményeket is kapcsol. „A vállalkozások most a folyószámlahitelhez kapcsolódó első évi számlavezetési havidíj egy részét is megtakaríthatják”, mondta Csonka Tibor. Február végéig ugyanis az OTP Bank a hitelszerződés megkötésének hónapjától kezdve 8 hónapon keresztül nem számít fel számlavezetési havidíjat azon vállalkozásoknak, amelyek az Agrár Széchenyi Kártya hitelszerződés megkötéséhez kapcsolódóan új pénzforgalmi számlát nyitnak.

A konstrukció további előnye, emelték ki a banknál, hogy nincs kötött hitelcél, így az összeg szabadon felhasználható és segítséget nyújthat váratlan kiadások fedezésére is. A folyószámlahitel visszafizetett összegét pedig a futamidőn belül bármikor újra fel lehet használni. A hitelkeretet minimum 500 ezer, maximum 25 millió forint összegben lehet felvenni az OTP Banknál, legfeljebb egy évre, ugyanakkor a hitelkeret az ügyfél gazdálkodásának felülvizsgálatát követően, újabb pozitív hitelbírálati döntés esetén meghosszabbítható. Igénybevételét segíti az is, hogy 15 millió forint hitelösszegig nincs szükség tárgyi fedezetre, biztosítékként elegendő a többségi cégtulajdonos és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) készfizető kezességvállalása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!