A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Jó hangulatban zárták Amerikában a kereskedést a vezető tőzsdeindexek, az S&P 500 és a Dow Jones is új csúcsra emelkedett. Ma a japán parketten is a vevőké a főszerep, miután az ország gazdasága a vártnál nagyobb mértékbne bővült harmadik negyedévben.
Vágólapra másolva!

Újból rekord magasságokba emelkedett az S&P 500 és a Dow Jones amerikai részvényindex, Janet Yellen leendő amerikai jegybankelnök meghallgatása előtt. Az S&P 500 tíz szektora közül kilenc tudott erősödni. A Nasdaq tőzsdemutató pedig 1,2 százalékkal haladt felfelé, ugyanis több technológiai részvény is kirobbanó formában volt.

A Facebook 4,5, a Zynga 8,5 százalékkal ugrott, de a Google is egy egészséges 2 százalékos emelkedést produkált.

Miután nyilvánosságra került Yellen beszéde a határidős indexek még tovább szélesítették korábbi pluszaikat. Yellen elmondta, hogy közel sem a lehetőségeinek határán teljesít az amerikai gazdaság és munkaerőpiac, amivel azt sugallta, hogy folytatódhat még a laza monetáris politika.

A határidős részvényindexek az európai nyitásra is komolyabb pluszokat jósolnak. Ma negyedéves GDP-adatok érkeznek Európából, a német már meg is van, ami az elemzői várakozásoknak megfelelően alakult, míg a francia kicsivel alatta maradt annak. 11 órától az eurózóna adata is nyilvánosságra kerül. Az USA-ból ma a heti friss munkanélküliségi segélykérelmek alakulása lát majd napvilágot.

A japán tőzsdét fűti, hogy a vártnál nagyobb mértékben nőtt az ország GDP-je a harmadik negyedévben (1,9%, elemzők által várt: 1,7%). A Nikkei index több mint 2 százalékkal emelkedik, a jen pedig megint gyengülésnek indult és már járt a 99,7-es szint felett is a dollárral szemben a csütörtöki kereskedésben. A többi vezető ázsiai tőzsdén is pozitív a hangulat, és emelkednek az indexek.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az S&P 500 értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Dow Jones értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
USD/JPY árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Nikkei értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!