Vége a pangásnak? Élénkülhet a vállalatfelvásárlási piac

Vágólapra másolva!
A szlovák vállalatfelvásárlási (M&A) piac jelenleg több mint másfélszerese a magyar piac méretének, de a szakemberek optimisták, és növekedésre számítanak.
Vágólapra másolva!

"Az Allen & Overy már érzékeli a vállalatfelvásárlások növekedését Magyarországon, és jók a pozícióink az élénkülő piacon" - mondta David Morley a cég magyarországi irodája fennállásának 20. évfordulója alkalmából Budapesten a cég közleménye szerint.

A cég adatai alapján Magyarországon 2012 és 2013 augusztusa között 9,6 milliárd dollár volt a vállalatfelvásárlási tranzakciók összértéke, miközben például Szlovákiában 16,33 milliárd, Csehországban 19 milliárd, Lengyelországban 42,23 milliárd dollárt tett ki.

A budapesti iroda mára a cég közép- és délkelet-európai M&A praxisának regionális központjává vált. Működésének 20 éve alatt vállalatfelvásárlási (M&A), bankjogi, befektetési és más ügyleteiben adott tanácsot a Garancia Biztosító komplex értékesítésétől a budapesti Four Seasons Hotel megvásárlásán át az Eximbank legutóbbi strukturált kötvénykibocsátásáig.

"Nagy lehetőségeket látunk a növekedésre Közép- és Kelet-Európában, beleértve Magyarországot is" - mondja Hugh Owen, az Allen & Overy közép- és délkelet-európai partnere, aki Budapestről fogja irányítani az iroda regionális vállalatfelvásárlási tevékenységét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!