A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Bajba kerülhet az Amazon

Vágólapra másolva!
Sztrájkba kezdenek ma az Amazon németországi dolgozói, hogy magasabb fizetést és jobb munkafeltételeket érjenek el. A karácsonyi szezonban kritikus lehet a sztrájk hatása, hiszen ilyenkor rengeteg megrendelés érkezik, és nagyobb csúszások is kialakulthatnak, ami a fogyasztói elégedettséget rombolhatja.
Vágólapra másolva!
  • Ma sztrájkba kezdenek az Amazon németországi dolgozói, ráadásul az amerikai cég Seattle-i főhadiszálása előtt is várhatóak szimpátia tüntetések az Egyesült Államok-beli céges szakszervezetektől.
  • A német Ver.di szakszervezet már több mint egy éve vitatkozik az Amazonnal a bérekről és a jobb munkakörülményekről, és tavasz óta már több sztrájkra is sor került. Azonban a mostani kritikusabb lehet a karácsonyi szezonban megnövekedett rendelések miatt.
  • A Ver.di nagyjából ezer dolgozó részvételét várja, de akár még magasabb is lehet a részvételi arány.
  • A Ver.di azt szeretné elérni, hogy az Amazon a saját fizetési rendszere helyett figyelembe vegye a német iparági standardokat is. Nevezetesen, hogy a cég a kiskereskedelmi és a csomagküldési szektorban meglévő magasabb fizetési szintet alkalmazza a logisztikai iparág alacsonyabb bérei helyett. Az Amazon alkalmazottai nagy részét utóbbi kategóriában tartja számon.
  • Az Amazon korábban megvédte bérpolitikáját, mondván, hogy alkalmazottai a német logisztikai szektor magasabb sávjában keresnek.
  • Az Amazon nagyjából 9 ezer embert foglalkoztat kilenc német logisztikai központjában, és Németország az USA-n kívül a legnagyobb piacának számít. Németországból 8,7 milliárd dollárnyi bevételt realizált a teljes 61 milliárdból a tavalyi évben.
Az Amazon árfolyama (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!