A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Brazíliában terjeszkedik a Richter

Vágólapra másolva!
Közvetlenül is belép a brazil gyógyszerpiacra a Richter, miután megállapodást kötött új marketingpartnerével, a Next Pharmával. A lépés pozitívan értékelhető, de a latin-amerikai terjeszkedési tervek ismeretében nem hat teljesen az újdonság erejével. 
Vágólapra másolva!

A bejelentés részletei:

  • A Richter kezdetben 51 százalékos részesedéssel rendelkezik a Next Pharma vállalatban.
  • A megállapodás opciós lehetőséget biztosít, hogy a fennmaradó 49 százalékot is megvásárolja a magyar vállalat.
  • A Next Pharma fő üzleti profilja a nőgyógyászati termékvonalhoz tartozó készítményeknek, így az Esmya-nak is a brazil törzskönyvezése és a termékek promócióját támogató hálózat kiépítése.
  • A bejelentés a cég közleménye szerint a Richter földrajzi lefedettségének növelésére tett újabb stratégiai lépés a közvetlen brazil jelenlétnek köszönhetően.

A brazil terjeszkedést pozitívan fogadhatják majd a befektetők, hiszen azzal egy újabb lépést tett előre a vállalat a korábban már kijelölt irányba. Latin-Amerikában az Esmya értékesítésétől éves 30 millió eurós bevételt remél a Richter, melyhez további saját termékek értékesítései 20 millió euróval járulhatnak hozzá. Arról egyelőre nincs információnk, hogy ebből mennyit adhat Brazília és milyen időzítéssel. Korábban Latin-Amerikában a törzskönyvezés elindulását követően két évvel számítottak az értékesítések elindulására.

Mennyit fizettek a részesedésért?

Beke Zsuzsa, a Richter PR vezetője kérdésünkre elmondta, hogy az 51 százalékos részesedést kevesebb, mint 0,5 millió dollárért vásásrolta a Richter. Az árbevétel tekintetében 2015-től várnak növekedést, de ennek alakulása persze erősen attól függ majd, hogy a törzskönyvezési folyamattal hogyan tudnak haladni.

Egy több éves folyamat részeként elsősorban az Esmya értékesítését szeretnék elindítani, de mellette még számos nőgyógyászati termékkel is megjelennek a brazil piacon. Fontos azt is hangsúlyozni, hogy a Richter saját márkanév alatt fogja értékesíteni termékeit. Jövőre nem lesznek jelentős költségei a brazil jelenlétnek, a termékbevezetéssel együtt nőnek majd a kiadások, 2015-16-ra pedig tízes nagyságrendű hálózatot építenek ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!