A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Japánban a gyenge devizának örültek

Vágólapra másolva!
Japánban a dollárral szemben ötéves mélypontra gyengülő jen tornázta fel a tokiói tőzsdét, míg a többi vezető parketten vegyes volt a hangulat pénteken. Tegnap pedig az USA-ban már harmadik egymást követő napja vették délnek az irányt a Wall Streeten.
Vágólapra másolva!

A mai ázsiai kereskedésben már kicsivel jobb volt a hangulat, mint amit megszokhattunk a héten, bár igaz, hogy a vezető tőzsdék közül láthattunk azért a negatív tartományban végző indexeket is.

Viszont Japánban már felfelé vette az irányt a Nikkei, miután a jen ötéves mélypontjára gyengült a dollárral szemben, elérve a 103,7 fölötti szinteket is. Ezzel pedig a főbb exportőrök részvényei megkapták a lökést, amivel a Nikkei a legjobb régiós börze teljesítményét tudta nyújtani a héten.

Az ausztrál és a hongkongi tőzsde tudott még emelkedni a hét utolsó kereskedési napján, ellenben Dél-Koreában és Sanghajban ma is mínuszok uralkodtak.

Tegnap Amerikában már harmadik egymást követő napon mutattak be csökkenést a New York-i parkettek, amivel az S&P 500 1 775 pontra, míg a Dow Jones 15 739 pontra tért vissza. De a Nasdaq is a lélektanilag fontos 4 000 pontos határa alatt fejezte be a napot, november 25-e óta először.

Nem ment jól a fogyasztói termékeket kínáló mamutoknak, hiszen a Coca-Cola, a Procter & Gamble és a Johnson & Johnson is két százalék feletti mínuszban zárta a csütörtöki kereskedést.

Ma is viszonylag eseménymentes nap lesz makroadatok tekintetében, az eurózónából a foglalkoztatottság harmadik negyedéves alakulása, míg az USA-ból a november havi termelői árindex adata érkezik.

A határidős indexek alapján Európában kisebb elmozdulás várható nyitásban, de akár kisebb pluszok is kirajzolódhatnak majd.

A Nikkei értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Az USD/JPY árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!