Alig találtak szabályosan működő céget

Vágólapra másolva!
Közel ezer céget ellenőrzött a NAV, több mint hétszáz helyen megsértették a munkavállalói jogokat.
Vágólapra másolva!

Szinte az összes garanciális munkavállalói jog súlyos megsértésére talált példát a munkaügyi hatóság a szolgáltató szektorban tevékenykedő kis- és középvállalkozások célellenőrzésekor - írja a Napi Gazdaság pénteki számában.

A lap írása szerint a Nemzeti Munkaügyi Hivatal kezdeményezésére a megyei munkaügyi felügyelőségek összesen 925 munkaadó több mint 2500 munkavállalóját érintően vizsgálódtak március 25. és április 19. között.

Az ellenőrzött munkaadók 74 százalékánál várható szabálytalanság megállapítása, a megyei munkaügyi felügyelőségek eddigi jelentése szerint 91 esetben munkaügyi bírság várható, amelynek összege együttesen meghaladhatja a 8 millió forintot - számol be a Napi Gazdaság.

A munkaügyi hatóság mintegy 100 foglalkoztatónál, 136 munkavállalót érintően tárt fel bejelentés nélküli foglalkoztatást, a leggyakoribb jogsértések közé tartozott a munkaidő-nyilvántartással kapcsolatok visszaélés, a munkaidőre, illetve a munkabér védelmére vonatkozó szabályok megszegése - olvasható a lapban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!