A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország

10 milliárdos biznisz az App Store

Vágólapra másolva!
Csörög a kassza az Apple-nél, a felhasználók tavaly 10 milliárd dollárt hagytak az Apple alkalmazásboltjában.
Vágólapra másolva!

Íme a tények:

  • 10 milliárd dollárt költöttünk el 2013-ban az App Store alkalmazásainak megvásárlásával. Ebből csak decemberben több mint 1 milliárd dollárt.
  • Ebből a fejlesztők több mint 7 milliárd dollárral lettek gazdagabbak, az App Store 2008-as indulása óta pedig már több mint 15 milliárd dollárral. Tavaly tehát szinte több pénzt kaptak a fejlesztők, mint az előtte lévő 4 évben összesen, köszönhetően a vásárlóknak.
  • Az Apple megközelítőleg 3 milliárd dolláros bevételre tett szert az eladásokból, ami a teljes árbevételhez viszonyítva nagyjából 1,5-1,6 százalék körül lehet majd. A bevételek döntő része tehát a fejlesztőkhöz került.
  • Ráadásul továbbra is az App Store uralja az alkalmazáspiacot, a megvásárolt alkalmazásokból származó bevételek 63 százaléka keletkezik itt, míg a Google Play áruházában csupán 37 százalék.
  • Az viszont tény, hogy a kettő közötti különbség egyre kisebb, ráadásul a letöltött alkalmazások számában már hosszú ideje a Google vezet, köszönhetően az alacsonyabb árú okostelefonok (Samsung, HTC) széles körű elterjedtségének.
  • Az Apple viszont látszólag továbbra is bízhat hűséges fogyasztóiban, mivel az iPhone-os userek nagyobb hajlandósággal vásárolnak alkalmazásokat, erősítve ezzel az általuk megvásárolt telefonok gyártóját, az Apple-t, valamint támogatva az innovatív megoldásokkal kísérletező fejlesztőket.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!