A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Kedden az S&P 500 idén először tudott emelkedni, de a Dow Jones és a Nasdaq is pluszban zárta a napot. Ma Japánban és Hongkongban is jó volt a hangulat a japán tőzsde közel két százalékkal menetelt felfelé.
Vágólapra másolva!

Az S&P 500 ezzel három napos negatív sorozatot szakított meg és visszakapaszkodott a december 31-én felállított történelmi csúcsa közelébe. A Dow Jones index is 0,6 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq közel egy százalékkal került feljebb.

Az amerikai kereskedelmi mérleg deficite 34,3 milliárd dollárra csökkent, ami nagyobb csökkenés, mint amit vártak. Ez pedig segíthette a hangulatot, mivel az elemzők szerint ez azt mutatja, hogy még nagyobb lehet a gazdasági növekedés, írja a MarketWatch.

Ma két fontos makroadat érkezik az USA-ból, az ADP foglalkoztatossági adat és este a Fed jegyzőkönyve, amit kiemelt figyelemmel követ majd a piac.

Ázsiában is jó volt a hangulat a japán index közel két százalékot erősödött, amit az újra gyengülő jen is segített. De Hongkonban is felfelé halad a tőzsdeindex több mint egy százalékkal, viszont a Shanghai Composite mínuszban van. Dél-Koreában és Ausztráliában is minimális mínuszban fejezték be a napot a tőzsdék.

A határidős indexek alapján Nyugat-Európában kisebb pluszok várhatóak nyitásban. Makroadatokból Európában sem lesz hiány, az eurózóna kiskereskedelmi forgalmi, és munkanélküliségi adata, valamint a német gyáripari megrendelések is érkeznek.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!