A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Egyre közelebb a japán összeomlás

Vágólapra másolva!
Két-három évük maradt a japánoknak arra, hogy a költekezésüket visszafogják és ezzel elkerüljék az őket fenyegető pénzügyi összeomlást, mondja a Morgan Stanley japánokra szakosodott elemzési vezetője.
Vágólapra másolva!

Ha nem sikerül csökkenteni a költségvetési hiány mértékét, az emelkedő infláció miatt magasabbra kapaszkodó kötvényhozamok egyre drágábbá teszik a hatalmasra duzzadt államadósság finanszírozását.

Márpedig a pénzromlás ütmére vonatkozóan a JP Morgan is pesszimista, szerintük ha a béremelések egyre általánosabb jelenségként terjednek el az országban, az végül a kötvényhozamok emelkedéséhez fog vezetni.

A gazdasági teljesítmény javulása által hízó adóbevételek hiányában fennáll a veszélye az ország pénzügyi összeomlásának.
Merész kiadásoldali lefaragásokra is nagy szükség lesz, hogy elkerülhető legyen az adósságspirál. Túlságosan a bevételoldalra fókuszálni ugyanis nagyon veszélyes lehet az elemző szerint.

Úgy tűnik, a japánok egyre vékonyabb jégen táncolnak. Az elöregedő társadalom, a hatalmas adóssághegyek és a költségvetés növekvő kamatkiadásainak réme egyaránt kihívások elé állítják őket, amiket a jelenlegi vezetés hatalmas gazdaságélénkítéssel próbál kezelhető mederben tartani. Nagy kérdés azonban, hogy ezek a lépések beváltják-e a hozzájuk fűzött reményeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!