A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország

Bombaformában a Richter

Vágólapra másolva!
Szenzációs formában van a héten a Richter, már több mint 6 százalékot ralizott a magyar gyógyszerpapír.
Vágólapra másolva!

Pedig hétfőn még nem állt túlságosan jól a szénája a Richternek, 4250 forinton is megfordult a részvény, csúnyán letörve az 50 napos mozgóátlagot. Ez pedig a december közepén látott csúcsokhoz képest már közel 8 százalékos visszaesést jelentett, ráadásul a befektők figyelmét is vélhetően az addig remekül teljesítő Magyar Telekom kötötte le.

Kedden viszont érkezett a hír, miszerint a Richter folytatja latin-amerikai terjeszkedését, és a decemberben bejelentett brazil és mexikói terjeszkedést követően négy újabb latin-amerikai piacon is megjelenne a Richter, ezzel erősítve tengerentúli kitettségüket. Bár pontos országokat nem jelölt meg Bogsch Erik vezérigazgató, a befektetők jól fogadták a híreket, a részvény pedig ismét elindult felfelé.

Mivel a Richter munkvavállalóknak adott részvényeit idén már értékesíthetik a dolgozók, így akár ennek a múlthéten és a hétfői kereskedés első felében látott gyengélkedésben is szerepe lehet. Könyen lehet viszont az is, hogy a 2,1 milliárd forintot érő részvények nagyrészét már eladták, így most az eladói nyomás enyhülése is segítheti a részvényt.

A részvény ráadásul az imét a 4500 forintos szintet is átvitte, ahol több mint 100 eladói megbízás szerepelt a könyvben. Ma pedig már sorozatban a harmadik fehér gyertyát produkálhatja az árfolyam, így nem csak hogy visszakerült az 50 napos mozgóátlag fölé, hanem az MACD vételi jelzése is egyre közelebb van, így könnyen lehet hogy a decemberi csúcsokat is hamarosan maga mögött hagyja a Richter.

A Richter napi grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!