A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Továbbra sincs megnyugvás a piacon

Vágólapra másolva!
Bár az elején úgy tűnt a keddi nap már jobban fog sikerülni az ázsiai piacokon, zárásra visszafordultak az addig emelkedő vezető tőzsdék nagy része. Dél-Koreában és Hongkongban viszont már láthatunk kisebb pluszokat. Tegnap az USA-ban is folytatódott a rossz sorozat, az S&P 500 például idén eddig csak lefelé haladt.
Vágólapra másolva!

Japánban fél százalék feletti mínusz gyűlt össze, pedig a jen egy kicsit gyengülni tudott a dollárral szemben, ami rendszerint pozitív jelzés szokott lenni a tokiói börzének.

Kínában is tovább folytatódik a lejtmenet, a Shanghai Composite 0,3 százalékos mínuszban van. A kínai hitelpiac feletti kontroll erősödése húzta vissza a bankrészvényeket a mai kereskedésben is. Mint ismeretes a kormány kidolgozott egy tervezetet, amivel felügyelné a gyorsan növekvő árnyékbankrendszert ez pedig ránehezedik a szektorra. Hongkongban ide-oda ingázik a Hang Seng tőzsdeindex a pozitív és a negatív tartomány között.

New York-ban tegnap sem volt túlságosan szép napjuk a befektetőknek, mindhárom vezető részvényindex pirosban zárt. A Nasdaq szerepelt a leggyengébben 0,4 százalékos csökkenésével, de a Dow Jones és az S&P 500 is 0,3 százalékkal haladt lefelé.

Nem tett jót a hangulatnak, hogy az ISM szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzserindexe csökkent decemberben, és gyengébb lett a vártnál is. Ellenben a gyáripari megrendelések a prognosztizáltnál jobban alakultak.

Németországban a novemberi kiskereskedelmi forgalom sokkal jobban alakult (+1,8 százalékos növekedés), mint az előző időszaki (-0,2 százalék). Emellett még 9:55-kor érkezik majd a német munkanélküliségi ráta is, valamint az eurózónából az inflációs adat, ami még érdekes lehet.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!