Betett a hideg tél a FedEx-nek

Vágólapra másolva!
Csúnyán elvétette a várakozásokat gyorsjelentésével a világ egyik legnagyobb szállítmányozó cége, a FedEx. A vállalat elsősorban a szokatlanul hideg telet okolta a csalódást keltő eredményekért. 
Vágólapra másolva!
  • A FedEx 1,23 dolláros, egyszeri tételektől tisztított egy részvényre jutó profitot ért el a februárral végződő legutóbbi negyedévében. Ez nagyobb csalódást okozott, mivel a szakértők 1,46 dolláros EPS-re számítottak.
  • A FedEx árbevétele 11,3 milliárd dollárra emelkedett (várt:11,43 milliárd dollár) a negyedévben az egy évvel korábbi 11 milliárd dollárról.
  • Az eredményekre a szokatlanul hideg téli időjárás helyezett nyomást, ami miatt az egész éves eredmények is rosszabbul alakulhatnak majd a cég által vártnál. A FedEx már csak 6,55-6,8 dolláros egy részvényre jutó profitra számít idén a korábban prognosztizált 6,73-7,1 dollár helyett.
  • A hírekre 2 százalékos mínuszban is megfordult a részvény a piacnyitás előtti kereskedésben, azonban később sikerült az előző napi záróértékig feltornáznia magát.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!