A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Vadnyugati parádé a Wall Streeten

Vágólapra másolva!
Brutális ugrást produkál a fegyvereket gyártó Smith & Wesson árfolyama a szerdai kereskedésben, több mint 18 százalékkal száguld felfelé a részvény a New Yorki tőzsdén. A háttérben az elmúlt negyedévben elért vártnál magasabb profit, és az idei évre megemelt eredmény várakozások állnak.
Vágólapra másolva!
  • Elképesztő, 18 százalékos emelkedésben van a fegyvereket gyártó Smith & Wesson árfolyama, miután a társaság a vártnál jobb negyedéves eredményekről számolt be.
  • A cég egy részvényre jutó profitja (EPS) 36 centre emelkedett a várt 29 centtel szemben a megelőző pénzügyi negyedévben. Ráadásul az árbevétel is jobban alakult (tény: 146 millió dollár, várt: 136 millió dollár).
  • Míg az április végén záruló pénzügyi évére vonatkozólag emelt eredmény várakozásain a Smith & Wesson, így már 1,39-1,42 dolláros EPS-t vár a korábbi 1,30-1,35 dollárral szemben.
  • A vártnál jobb eredmények hátterében a megerősödő kereslet áll, ugyanis a 2012 decemberi fegyveres tömegszerencsétlenség után megnőtt az esélye, hogy szigorítanak a fegyvertartási szabályokon az USA-ban, így akik fegyvert akartak venni, vélhetően emiatt előrébb hozták vásárlásukat. Ennek viszont kicsit ellentmond, hogy a megelőző második negyedévben lassult a bevételnövekedés.
A Smith & Wesson árfolyama (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!