A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Próbálkozik a korrekcióval a BUX index a több napi esése után, igaz egyelőre csak a halványabb mínuszig tudta felküzdeni magát, bár még így is a jobban teljesítők között van ma. A hazai blue-chipek közül a Mol és a Richter hintázik a pozitív és a negatív tartomány között, míg az OTP továbbra sem találja magát.
Vágólapra másolva!
  • Továbbra sem szerepel túl fényesen ma a BUX index, bár még a 0,2 százalékos pluszával is a jobban teljesítők között van Európában. A nemzetközi piaci hangulatra a hétvégi krími választás nehezedik rá, ugyanis azt korábban jelezték az USA és az EU döntéshozói, hogy nem ismerik majd el a referendum végeredményét, és ha Oroszországhoz csatlakozik a félsziget, akkor komoly szankciókra számíthat Moszkva.
  • A hazai tőzsdén a Richter és a Mol próbálkozik erősödéssel, ide-oda ugrálva a pozitív és a negatív tartomány között. Az OTP 0,4 százalékkal csökken, míg a Magyar Telekom 0,9 százalékos mínuszban időzik. A telekomcéget érintő hír, hogy a vezérigazgató jelentősebb mennyiségű részvényt vásárolt a cégben.
  • A kisebb papírok közül az FHB árfolyama kilőtt, és több mint 8 százalékos pluszban van gyorsjelentése után, de például a Danubius is felfelé megy 1,4 százalékkal. Ellenben például a Rába 0,4, míg a PannErgy 0,3 százalékkal csökken.
  • Nyugat-Európában a spanyol és az olasz tőzsde egy százalék körüli mínuszban van, míg a német DAX 0,4 százalékkal veszi lefelé az irányt.
  • Egyelőre az amerikai határidős indexek is 0,3-0,1 százalékos csökkenést jeleznek előre a magyar idő szerinti 13:30-as piacnyitásra.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!