A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Nem lehet egyetlen dolgot kiemelni, hogy miért alakult ki széleskörű esés a piacokon csütörtökön, vélhetően több dolog kombinációja miatt menekültek a befektetők a kockázatos eszközöktől.
Vágólapra másolva!
  • Igen komoly mélyrepülésbe kezdtek csütörtökön az amerikai részvényindexek, a Dow Jones 1,4, az S&P 500 1,2, míg a Nasdaq 1,5 százalékkal csökkent, pedig nyitás után még pluszokat lehetett látni.
  • Aztán délután egyszer csak elpattanhatott valami és gyakorlatilag minden tőzsde lefelé vette az irányt. Sokan sokfélét gondoltak mi lehet a háttérben. Az ukrán-orosz feszültség továbbra is félelemmel tölti el a befektetőket, emellett a tegnap megjelenő vártnál jobb amerikai makroadatokat most megint negatívan értékelték a piaci szereplők. Ugyanis ezek miatt jövő héten lehet, hogy tovább lassítja pénzpumpáját az amerikai jegybank.
  • Ellenben a Goldman Sachs tegnap 1,7 százalékról 1,5 százalékra módosította első negyedéves GDP-növekedési prognózisát az USA-ra, talán azért is mert, bár a februári kiskereskedelmi adatok jobbak lettek a vártnál a januári adatokat lefelé módosították.
  • Emellett a héten Kínából érkező makroadatok is azt mutatták, hogy lassul az ország gazdasága, így még akár a pekingi kormány által kitűzött 7,5 százalékos növekedési szint sem biztos, hogy elérhető lesz. Így a Bank of America, az UBS, a JP Morgan és a Nomura is csökkentette a kínai növekedésre vonatkozó előrejelzését, írja a Bloomberg.
  • De az sem tett jót a piacoknak, hogy Li Ko-csiang Kína miniszterelnöke elismerte, hogy bizonyos esetekben indokolt lehet a vállalati csőd, így ilyen esetekben nem biztos, hogy beavatkozna az állam.
  • Az S&P 500 szektorai közül egy kivétellel mind a negatív tartományban végzett. Ez az egy a közműszektor, amit a befektetők defenzívnek tekintenek, vagyis a részvények közül a legkevésbé kockázatosnak.
  • Szintén jól szerepelt tegnap az arany, ami 1375 dollár fölé drágult, bár igaz, hogy ma reggel már kicsit visszább korrigált, de még mindig 1369 dollár környékén mozog.
  • Ma Ázsiában is csapnivaló hangulat uralkodik a piacokon, a japán Nikkei tőzsdeindex több mint három százalékot esett, de Ausztráliában is 1,5 százalékot zuhant az index. A japán jen is erősödött a dollárral szemben, ami szintén a kockázatkerülés növekedését jelzi. A sanghaji börzén 0,8 százalékos a mínusz, míg Hongkongban 1,2 százalékkal halad lefelé a tőzsde.
  • Az európai határidős indexek további csökkenést jósolnak a pénteki nyitásra.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!