A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Ismét lemaradt a magyar tőzsde az európi társaitól a pénteki kereskedésben, a Richter és a Magyar Telekom plusszal tudott zárni, ellenben a Mol és az OTP mínusszal fejezte be a napot. Most került sor a BUX, illetve a CECE index átsúlyozására is, ami igencsak megpörgette a forgalmat pénteken.
Vágólapra másolva!
  • Nagy mozgást hozott a magyar papírokban az utolsó néhány perc, hiszen ma súlyozták át a BUX-ot és a CECE indexet is. Az OTP 3,1 százalékos mínuszban végzett pedig nap közben volt már két százalékos pluszban is, míg a Mol 12 000 forint alatt zárt, ami 2009 nyara óta nem látott mélység.
  • A Magyar Telekom ellenben egy százalékos plusszal 309 forinton végzett, míg a Richter 1,8 százalékos emelkedéssel 3887 forinton zárt. A forgalom is kiemelkedő volt ma, átlépve a 17 milliárd forintot (2014-as átlag: 9,95 milliárd forint).
  • A kispapírok közül az FHB 2,6 százalékot esett, míg a Rába 2,4 százalékkal emelkedett. Az Appenin részvényeken nagyot ütöttek és végül közel 11 százalékos mínusszal fejezte be a napot.
  • Lendületes gyengülést mutatott ma a forint árfolyama, ezzel közel egy heti mélységekbe került, az euróval szemben megérintette a 313,5-ös szintet is. A régiós devizák közül is a forint teljesített a leggyengébben.
  • Nyugat-Európában jól teljesítenek a vezető részvényindexek, a DAX 0,7 százalékkal emelkedik, ellenben az olasz és a spanyol tőzsde kisebb mínuszban áll záráshoz közeledve.
  • Amerikában a Dow Jones és az S&P 500 0,5-0,7 százalékkal emelkedik, ellenben a Nasdaq mínimális elmozdulást mutat csak.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!